Védi vendégeit a Michelin-csillagos étterem

2021. 05. 25., 16:32
Gasztrohírek
2119
By Gusto

Egyedülálló légtisztító megoldással védi a beltérben étkezni vágyó vendégeit a május 5-én újra megnyitott Michelin-csillagos Costes Downtown.

Az étterem plafonjára felvitt láthatatlan anyag jelentősen lecsökkenti a légtér mikroorganizmus-koncentrációját.

 

„Az éttermeket nem csak a hosszú ideig tartó bezárás hozta nehéz helyzetbe, de a nyitás is számos kihívást jelent. Az egyik ilyen feladat például, hogy a vendégek biztonságérzetét növelve, bátorítsuk őket, hogy újra visszatérjenek az éttermek belterébe is. Ezért is jött kapóra számukra a NanoTeam megkeresése, akik egy nemzetközileg már bizonyított, innovatív megoldást kínáltak. Magyarországon a vendéglátásban elsőként a neves belvárosi étteremben találkozhatnak a vendégek ezzel a technológiával” - meséli Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa.

 

„Az általunk használt 'okosfesték' a beltéri felületeken napi 24 órában tisztítja a levegőt. Kutatásaink bebizonyították, hogy a kezelt helyiségekben a mikroorganizmus koncentrációja már 15 perc alatt a felére csökken, és persze ezután is folyamatosan elpusztítja az FN NANO okosfestékkel lekezelt felülettel érintkező virusokat, baktériumokat és allergéneket. Nem véletlen, hogy ezt az innovatív technológiát először kórházakban, oktatási intézményekben, és tömegek által látogatott terekben, például reptereken kezdték el használni a világon” - mondta Bagány Márton, a cég menedzsere. „Ezáltal csökken a megfertőződés kockázata, tisztul a levegő az immunrendszert megterhelő szagoktól, veszélyes anyagoktól és allergénektől, ráadásul mindez környezetkímélő módon, természetes anyagok felhasználásával tud megvalósulni” – tette hozzá.

 

A Costes Downtown a Michelin-csillagosok közül elsőként nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, ahogy az éttermek beltereire vonatkozó korlátozások megszűntek. Az étterem szerdától péntekig egész nap, illetve szombaton csak vacsorára nyit ki egyelőre.

A magyarok körében közkedvelt, kedvezményes árú Michelin csillagos ebédmenű (7900 Ft 3 fogás) továbbra is elérhető szerdától péntekig.

Képek forrása: Costes Downtown facebook