Magyarország a Michelin Guide új úti célja

2022. 04. 12., 20:01
Gasztrohírek
8012
By Gusto

Jókuti Világevő András osztotta meg a hírt, hogy idén most már tutira lesz országos Michelin kalauz, azaz végre magyar vidéki éttermek is kapnak csillagot!

„Örömmel jelentjük be, hogy Magyarország a MICHELIN Guide új úti célja. Az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertünk el először MICHELIN-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten.

 

Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek” – magyarázza Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója.

Jókuti hozzáteszi: „A kalauz megjelenéséről egyébként nincs még hivatalos infó, de reményeim szerint még a nyár elején megérkezik. Várhatóan egyébként nem könyv formátumban, hanem csak digitálisan, azaz a Michelin weboldalán és az appjában látható majd.”

Forrás: vilagevo.hu / A kép illusztráció