Október 1-én kezdődik az Országos Étterem Hét

2021. 09. 29., 11:32
Gasztrohírek
5905
By Gusto

A tavaszi kényszerű kihagyás után, október 1-én megkezdődik a már nagyon várt Országos Étterem Hét. Ez az esemény sorrendben a huszadik, jubileumi rendezvény, erre való tekintettel hosszabb ideig, tíz napig tart majd. A menüárak viszont változatlanok.

A jubileumi, XX. Országos Étterem Hétre a nehézségek után ismét a megszokott lendülettel és igényességgel készül mintegy 100 hazai étterem és a rendezvény szervezői. Ezúttal akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben is lehet helyet foglalni. A kulináris esemény ajánlatai között az egri bor és a lezser fine dining budapesti otthona, a St. Andrea Restaurant menüsora is szerepel.

Ugyan az élelmiszerárak erősen növekedtek az utóbbi hónapokban, az Étterem Héten az árak a tavalyi szinten maradtak. A menüáraknál a vendégek a 3.900.– forintos Top, a 4.900.– forintos Prémium, vagy az 5.900.– forintos Exkluzív árkategóriákban választhatnak menüsorokat. Sőt, az idei jubileumi évben egyes éttermek még szélesebb lehetőséget kínálnak vendégeiknek: szintén kedvező kiegészítő árért ritka vagy különleges alapanyagokból készült, előételek és főételek is megkóstolhatóak.

Az érdeklődők a www.etteremhet.hu weboldalon foglalhatnak asztalt az októberi dátumokra.

A minőségi vendéglátás érdekében a helyek csak korlátozott számban elérhetők. Az éttermek átlagosan óránként maximum 10-20 helyet tartanak fenn a regisztrált vendégeknek az Étterem Hét program keretében, ezzel is biztosítva a biztonságos és kényelmes étkezést, a higiéniai és egészségügyi követelmények betartását.