Magyar cukrász sikere Párizsban

2022. 08. 03., 19:32
Gasztrohírek
9767
By Gusto

A Le journal du pâtissier-ben, a híres francia cukrászmagazinban jelent meg Jakabfi Dávid tányérdesszertje. 

Jakabfi Dávid két könyvet írt már a cukrászat művészetéről, híres a tányérdesszertjeiről és a macaron készítést is csúcsra fejlesztette. 

Legújabb komoly elismeréséről így nyilatkozott:

„Egy anyák napi receptem jelent meg az újságban. A „Dessert Lychy Pink” egy rózsa, málna és természetesen licsi ízű különleges desszert. Hatalmas öröm, hogy a Le journal du pâtissier méltónak talált erre. Szakmailag azt hiszem, most értem fel a csúcsra.

Nyilván az ember mindig tud hova fejlődni, de nekem ez hatalmas visszaigazolás, hogy jó úton járok. Ez az újság nagyon megválogatja, hogy milyen jellegű, milyen minőségű desszerteket mutat be. Már több, nemzetközi szinten is elismert kolléga gratulált a recepthez és a megjelenéshez. Nagyon boldog vagyok, hogy én is hozzájárulhattam kis országunk gasztronómiai fejlődéséhez. Bár nem vagyok a lap rendszeres olvasója, de sokszor nézegetem és nagyon sok inspirációt szerzek belőle”.

Le journal du pâtissier 1978 óta a hagyomány és az innováció között próbálja megteremteni az egyensúlyt. A lap immár több mint 40 éve a minőségi cukrászok munkaeszköze. Minden hónapban közzéteszi a szakmával kapcsolatos híreket, információkat, és beszámol a legújabb trendekről is.

Nem maradhatnak ki belőle a legjobb péksütemények, fagylaltok, édességek és az éttermi referenciák sem.

Fotók: JD Desszertműhely