A Stand Étterem stábja és Rasmus Kofoed közös vacsorát adott

2022. 06. 22., 14:05
Gasztrohírek
5504
By Gusto

A magyar Bocuse d’Or csapat, a Stand Étterem stábja (van némi átfedés), és Rasmus Kofoed közös vacsorát adott.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia azért álmodta meg ezt a fundraising  (adománygyűjtő)vacsorát, hogy a befolyt összegből a magyar csapat felkészülését, valamint a felkészülésben részt vevő, vidékről érkező tanulók ellátását is biztosítsa. 

Az est során a vendégek megkóstolhatták a magyar Bocuse d’Or csapat két versenyételét, amelyek a március végén itthon megrendezett európai válogatón ezüst szobrot hoztak hazánknak. 

Az ételeket ki más prezentálhatta volna, mint Dalnoki Bence és commis-ja, Nyikos Patrik. A menüben természetesen helyet kapott néhány Stand fogás is, Szulló Szabina és Széll Tamás prezentálásában. 

Az i-re Rasmus Kofoed tette fel a pontot, a három Michelin-csillagos koppenhágai Geranium séfje, aki az étterem két ikonikus fogását hozta el Budapestre. A dán séf nem mellesleg minden idők talán legtapasztaltabb és legsikeresebb Bocuse d’Or versenyzője, aki commis-ként, versenyzőként és coach-ként is álhatott már a dobogó legfelső fokán Lyonban. 

Az est menüsorát az alkalomhoz illő komoly borsor kísérte, nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól, többek között a Bollinger 007 Spectre 2009 Jéroboam és a Charles Heidsieck 1989 L’Oenothéqua Jéroboam, a desszertek mellé pedig 2006-os Tokaji Aszú és 2007-es Eszencia a Szepsy birtokról.

A vacsorán több millió forint gyűlt össze a kitűzött cél érdekében, de az Akadémia továbbra is várja támogatóit.