Újraindul a vendéglátás Olaszországban

2021. 01. 30., 19:44
Gasztrohírek
2442
By

Olaszországban február 1-től feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat. Újraindul a vendéglátás és újranyitnak a múzeumok is.

A 20 olasz tartományból 15 a mérsékelten járványveszélyes „sárga” fokozatba kerül át.

Újranyitnak a hónapok óta csak elvitelre dolgozó bárok, kávéházak, éttermek, és 18 óráig fogadhatják a vendégeket a megfelelő biztonsági távolság betartásával.

Hétköznapokon újranyitnak a bevásárlóközpontok, de hétvégén továbbra is zárva kell tartaniuk. Engedélyezett a városok, települések közötti közlekedést is az egyes régiókon belül.

Újranyitják a kapuikat az olasz múzeumok, amik hétfőtől péntekig előzetes foglalással látogathatók. Kinyit a Vatikáni Múzeum és a római Colosseum, és újra látogathatók lesznek a pompeji ásatások. A sípályák viszont egyelőre zárva maradnak.

„Narancssárga”, azaz közepesen járványveszélyes zóna marad az északi Bolzano térsége, a középolasz Umbria és a déli Puglia, Szicília, Szardínia.

A november első hetétől alkalmazott szigorú korlátozások oldását az olasz egészségügyi hatóságok szerint a javuló járványadatok teszik lehetővé. 

Forrás: MTI / A képek illusztrációk. Forrás: pxhere.com