Három magyar indul a WorldChefs szakács-világbajnokságon

2017. 10. 03., 12:19
Gourmet
1427
By

Három magyar versenyző indul a World Association of Chefs' Societies (WACS, WorldChefs) szakács-, illetve cukrász-világbajnokság kontinensdöntőjén, amit Prágában pénteken és vasárnap rendeznek meg.

Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok, míg Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek versenyében képviseli Magyarországot.

A WACS Global Chef Challege (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge (junior szakács) prágai kontinensdöntőjén dől el, kik csatlakoznak még a 2016-ban már továbbjutott nemzetek mellé.

A tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon (2016-ban Erfurt, 2018-ban Luxembourg, két évenként felváltva) a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe.

Prágában csak 3-3 fő szerezhet jogot a továbbjutásra: mindhárom kategóriában 1-1 észak-, közép- és dél-európai versenyző juthat el a 2018-as malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs világkongresszusa lesz.

(forrás: MTI)