Két új üzletet is nyit a Budai Pékség

2017. 10. 23., 11:30
Gourmet
5146
By

Első boltjukat, a Budai Pékséget 2010-ben nyitották (már 7 éve töretlen lendülettel és sikerrel üzemel minden betérő vendég örömére), majd ezt követően 2013-ban egy másodikat is életre hívtak Budai Kettő néven.

A Maros utcai bolt (Budai Pékség) még a klasszikus pékség-kávézó vonalat követi, széles pékáru-választékkal magyar termelőktől: kézműves kenyerekkel, finompékáruval, valamint a saját műhelyükből érkező szendvicsekkel és süteményekkel.

Az utóbbi időben külön figyelmet szentelnek a borkínálatukra, ahol elsősorban borász barátaik borait tartják, és ahol a borászok részvételével olykor borkóstolókat is tartanak.

Budai Kettő hasonló szortimentet visz, de jobban követi a jelenlegi kávétrendeket, képzett baristák a legmenőbb hazai és külföldi pörkölők kávéit szolgálják fel.

Hogy milyen jó az irány, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy novemberben két új üzletet is nyitnak. Az egyik a Varsányi Irén utcában a Budai Kettő közvetlen környezetében lesz, egymást kiegészítve működnek majd, ahol meleg étellel várják a vendégeket, hétvégén villás reggelivel készülnek.

A konyha megálmodásában és irányításában Fülepi Kálmán séf vállal meghatározó szerepet. A másik bolt Budai 3 néven a Kiss János Altábornagy utcában nyílik, a jól bevált recept alapján, már ami a választékot illeti, csak sokkal szélesebb süteményválasztékkal.

A boltokban kapható termékek saját cukrász- és szendvicsműhelyükben készülnek, amit azért hoztak létre, mert nem volt olyan beszállító, aki az általuk elvárt minőségben tudta volna őket kiszolgálni.

Nagyon hamar híre ment az itt készülő termékek magas minőségének, így az üzem egy év alatt a saját boltjaik mellett számos kávézót, cukrászdát, céget lát el nap mint nap. Egyedi kéréseknek is igyekeznek eleget tenni, legyen szó esküvőről, születésnapról, bármilyen rendezvényről.