Óriási nemzetközi elismerés a Costes Downtown étteremnek
Egyetlen magyar étteremként került be a Costes Downtown a Green Guide-ba, a vegetáriánusok számára összeállított étteremkalauzba - írja a magyarkonyhaonline.
Az egykori sztárséf, a belga Frank Fol által életre keltett We’re Smart kezdeményezés a gasztronómiát alapvetően környezetvédelmi ügyként kezeli.
Évről-évre egyre nagyobb nyilvánosságot kap a szervezet kiadványa, a Green Guide, amely jelenleg 43 ország 964 éttermét értékeli a szezonális alapanyagok kreatív felhasználása, az étlapon található zöldség-, illetve gyümölcsalapú fogások aránya és egyéb fenntarthatósági kritériumok szerint, egy egytől ötig terjedő skálán, aprócska retek formájú szimbólummal, és ebből választja ki a legjobbakat.
A kalauzt hagyományosan a Belgiumban évente megrendezett Zöldség- és Gyümölcshét nyitónapján mutatják be, idén először a járványra való tekintettel internetes közvetítés keretében hirdették ki a díjazottakat.
A Legjobb Vegetáriánus Étterem címet a lyoni Culina Hortus-nak ítélték, a Legjobb Vegán Étterem pedig a londoni Vanilla Black lett.
79 hely kapta meg az előkelő 5 retek minősítést.
Az idei kiadvány egyetlen magyar résztvevője a Costes Downtown 3 retekkel. Külön megemlítik modern, helyi alapanyagok inspirálta ételeit, melyekben a zöldségek színe, íze és textúrája hangsúlyos szerepet kap.
(forrás: magyarkonyhaonline)