A Balaton lesz az idei Budapest Borfesztivál sztárja

2018. 08. 29., 20:24
Egyéb
8058
By

A Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra áll az idei, immár 27. Budapest Borfesztivál középpontjában.

A budai várba látogató közönség mintegy 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatja meg szeptember 6. és 9. között.

"A Balaton borrégió kiemelése egyrészt szakmai célt szolgál, hiszen ez az egyik legdinamikusabban fejlődő, változó magyarországi régió. Ezt a változást és megújulást kívánják bemutatni a rendezvényen.

Másrészt turisztikai célt is szolgál a Balaton kiemelése, hiszen a budavári rendezvény látogatóinak így figyelmükbe ajánlhatják a régiót, a borturizmus népszerűsítése pedig meghosszabbíthatja a balatoni szezont".

Ezt Zilai Zoltán, a borfesztivál egyik alapítója, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mondta.

Újdonság a Borfesztiválon a Vinometer online borkóstoló alkalmazás által kínált program. A Vinometer szakértői különböző tematikus kóstolóútvonalakat állítanak össze:

a játékban résztvevők minden állomáson megkóstolnak egy-egy bort, melyeket az alkalmazás segítségével értékelnek. A nap végén a legjobbra értékelt borok közül egy-egy palackot sorsolnak ki.

A számtalan szórakoztató program mellett a jótékonyság is kiemelt szerepet kap: ismét megrendezik a jótékonysági borárverést, melynek bevételét a Máltai Szeretetszolgálat kapja, ezúttal a gödi Topház felújítására, élhetőbbé tételére.

A Budapest Borfesztivál részletes programja a www.aborfesztival.hu honlapon érhető el.