Elindult a Badacsonyi Tekergő

2017. 07. 03., 09:39
Egyéb
10696
By

Badacsonyi borászatok és falatozók fogtak össze, hogy megkönnyítsék azok utazását, akiket a helyi látnivalók felfedezése mellett a minőségi gasztronómia is érdekel. A Badacsonyi Tekergő a régió első ingyenes, környezetbarát elektromos buszjárata - írja a Travelo.

Badacsonyi Tekergő

A kezdeményezés mögött Istvándy Gergely (Istvándy Pincészet), Laposa Bence (Laposa Borbirtok), Nagy Miklós és Török Péter (Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz) áll, akik a badacsonyi régió iránti évről évre növekedő érdeklődés miatt tartották fontosnak, hogy a Tekergő által még több látogatóhoz kerülhessen közelebb Badacsony összes rejtett szépsége.

A Badacsonyi Tekergő július elsején indult el, a tervek szerint szeptember 10-ig közlekedik majd. Az ingyenesen használható kisbusz az Istvándy Borműhely, a Laposa Borbirtok, a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz, a FrissTerasz, a Hárskert Vendéglő és a KisHableány állomásokat érinti.

A szervezett járatnak köszönhetően a hegyre feljutás, a vendéglátóhelyek végiglátogatása és a borozgatás mostantól kezdve tényleg nem zárhatja ki egymást.