Megismerhetjük Magyarország legdrágább pezsgőjét

2017. 06. 02., 10:50
Egyéb
12073
By

Több mint 30 magyar és 40 külföldi pincészet mintegy 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Pezsgő Június Nagykóstolón június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: Fiáth Attila Master of Wine aspiráns vezetésével kilenc champagne-ház kilenc különböző évjáratból érkező tételeit kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolón a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva.

A Winelovers által szervezett rendezvény nem csupán a kóstolható tételek számában, de azok változatosságágában és minőségében is szeretné lenyűgözni a látogatókat.

Az egyik vezető magyarországi pezsgőkészítőként számon tartott Garamvári Pincészet hét különböző pezsgőt kínál, például egy 100 százalékban hárslevelűből készült különlegességet is.

A Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak, és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők: maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba.

A látogatók széles áttekintést kapnak a nemzetközi kínálatból is: több mint negyven külföldi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők. A prosecco, a cava, a crémant és az újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de felfedezhetnek új stílusokat és márkákat is, többek között Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland és Argentína pezsgőit.

A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgő lesz elérhető, amely már kivívta a borszakértők elismerését, a Champagne Teremben pedig negyven különböző tétel - köztük az ikonikus Dom Pérignon - kóstolható külön térítés ellenében.