Megtöltik a Holdat a világkonyhával

2018. 02. 06., 17:30
Egyéb
12319
By

Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztroeseménye.

A háromnapos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

Idén február 9-11-én a Töltött Hold Gasztrovíkenden a világkonyhákon lesz a hangsúly. A résztvevők olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amiket a világ bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak, a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig.

Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a látogatókat, s a kóstolgatás már a bejárat előtt elkezdődhet. A hazai gasztro-élet kedvelt helyeié és szereplőié a terep, jön a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen, a Japanika, vagyis a világ számos tájáról keverednek az ízek.

A piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, a jól ismert kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök, számos különleges fogás készül az eseményre. Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró Lajosék, a MoszkvaTér, a Haxen Market, a Kandalló Market, a Sparhelt Bisztró, a Vörös Homár, a Panificio il Basilico, a Kobe Sausages, a Gusto Delicate és még számos üzlet, termelő kínálatából válogathatunk három napon át. 

Még több infó itt.