Megújult a Gasztrosétány!

2017. 08. 22., 12:46
Egyéb
10561
By

Szeptember első hétvégéjén a megújult Gasztrosétányon 10.00 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, gyermekprogramok, szőlős bortúra, koncertek és számos izgalmas esemény várja az Őszi Etyeki Piknik látogatóit!

A környezet valóban megszépült, sok újdonságot látni a helyszínen, de a hely hangulata, zamata és maga az élmény változatlan.

A 2013-ban elindított Etyeki Piknik rendezvénysorozatot ismerők jól tudják, hogy ezeket az eseményeket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg, az őszi Piknik tehát már a 20. lesz a sorban!

Erre a szüreti alkalomra is megnyílnak a pinceajtók, lehet majd mustot és bort kóstolni az etyeki és vendégborászok palackjaiból, de akár az etyeki mézből, sajtból vagy sonkakülönlegességekből is.

A kóstolgatás közben rengeteg ismerettel is bővülhetünk, hiszen a „szőlős bortúra” keretein belül végigvezetik az érdeklődőket a szőlőtermesztés és borkészítés folyamatain, a Piknik Borkollégium keretein belül kóstolási tudással vértezhetjük fel magunkat, sőt egy speciális üvegfalú kaptár segítségével azt is megtekinthetjük, hogy a méhek hogyan dolgoznak. 

A gyakorló „gasztronómusok” pedig az igen népszerű és már hagyományosnak mondható főzőversenyen mérhetik össze tudásukat egymással.