Megvan a 2018-as Bogyólé Pályázat nyertese

2018. 10. 30., 19:13
Egyéb
8965
By

A Vylyan pincészet joggal büszke arra, hogy közel másfél évtizede támogatja a legfrissebb bor és a legfiatalabb képzőművészek, velük együtt pedig a legújabb művészeti áramlatok nagy találkozását.

Az elmúlt hetekben lezajlott 2018-as Bogyólé Pályázat szakmai zsűrije az idei pályamunkák közül Csiby-Gindele Botond, az egri Eszterházy Károly Egyetem MA-szakos tervezőgrafikus hallgatójának munkáját találta a legjobbnak.

Ez a borcímke díszíti a napokban megjelent 2018-as Bogyólé-évjárat palackjait.

Egyet meg is kóstoltunk.

A Vylyan „bozsolé” a francai Beaujolais Nouveau borkésztés hagyományait követi. Ez az úgynevezett szénsavmacerációs eljárás. Egész, ép fürtök kerülnek a zárt erjesztő tartályba, az alsó réteg szőlőt a felsőbb rétegek súlya nyomja, minek következtében megroppannak a bogyók, és beindul a természetes erjedés a bogyón belül, amelynek során szén-dioxid keletkezik.

Ennek köszönhetően lesz az újbor olyan, mintha színtiszta gyümölcslevet innánk. Zweigelt és portugieser házasítása. Lilában játszik a szín. Az illat málna, sőt málnacukor, és mindenféle szétszálazhatatlan piros gyümölcsök egyvelege.

A korty lágy, tannin csak figyelőben, viszont meglepően telt és sűrű, gazdag, van anyag benne. Itatja magát, lédús gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs. Könnyűnek tűnik, csak 12% az alkoholja, de azért a palack felénél le kell fékezni. A Márton napi libacomb majd tényleg illik hozzá.

A megnyitó alkalmával díjazzák a borcímke pályázat első három helyezett alkotóját, és kihirdetik a közönségdíjas szavazás eredményét is, amely után nemcsak a nyertesek munkáit, hanem az igen gazdag, összesen 220 pályamű teljes anyagát is meg lehet tekinteni.

  • A díjátadó és kiállításmegnyitó időpontja: 2018. nov. 7. szerda 19 óra
  • Helyszíne: TESLA Budapest kiállítóterme (1075 Budapest, Kazinczy u. 21/C.)
  • A Vylyan Borcímke kiállítást megnyitja: Debreczeni Mónika a Vylyan birtokigazgatója
  • A kiállítás megtekinthető: 2018. november 8-20. között, hétköznap 14-20 és hétvégén 10-20 óra között