Világversenyt nyert Bereznay desszertkönyve

2017. 06. 08., 12:06
Egyéb
12128
By

Bereznay Tamás Hungarian Dessert Bookja nyerte a Gourmand World Cookbook Awards-ot desszertek kategóriában, Kínában. A 99 ország részvételével zajló, közel ezer szakács- és süteményes könyv megmérettetésén két másik magyar siker is született - írja a magyarkonyhaonline.

Bereznay Tamás külföldieknek szánt könyve, a BOOOK Kiadó gondozásában megjelent Hungarian Dessert Book többek között a nagyon erős skandináv piacot utasította maga mögé a rangos nemzetközi versenyen.

Hungarian Dessert Book

A népszerű magyar séf - aki számos nagy sikerű szakácskönyv szerzője és egyben a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadója, valamint a Hentesek című főzőműsor házigazdája - a hazai konyha legnépszerűbb finomságait gyűjtötte össze 176 oldalon.

A zsűri tagjait nemcsak a több tucat profin összeállított recept, de az inspiráló vizuális megjelenés is lenyűgözte: a borító arculatának koncepcióját Földi Hajnal, a BOOOK Kiadó művészeti vezetője dolgozta ki.

A szigorú szabályokat követő kalocsai mintát Romsics Lászlóné Vera néni kalocsai pingáló asszony festette.

A BOOOK Kiadónak egyedüli magyar indulóként további két könyve, Bezselics Ildikó ’Magok a konyhában’ című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai versenyzők között, dr. Andrási Nóra ’Mindenmentes’ című szakácskönyve két harmadik helyezést szerzett a diétás és a vegán könyvek kategóriákban, megelőzve a holland és kanadai versenytársakat.