Villányba jön az Újvilág

2018. 09. 17., 11:59
Egyéb
8871
By

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőit és borait látták vendégül.

Az utóbbi három évben minden jelentősebb európai franc-termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

Az idei évben hangsúlyosan újvilági franc-okkal ismerkedve, különösen izgalmas témákkal töltik meg a szakmai fórum programját.

A Villányi borvidék 2018. november 23-án, pénteken 9.30 órától rendezi meg a IV. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.  (7773 Villány, Battyány Lajos u. 15.)

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg classicus, premium és az idei évben először super premium kategóriában elérhető villányi, valamint a meghívott újvilági régiókból származó francokat.

A fórumon chilei, dél-afrikai és kaliforniai borászok és borok is érkeznek, de mellettük több Master of Wine, sommelier-k, külföldi és hazai szakújságírók is vendégeink lesznek ezen a napon.

A forum bemutatkozó videóanyaga itt látható.

2018. november 24-én, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb kiválasztott Villányi és vendégségbe érkezett újvilági franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában.

Kóstolóhelyszínek:

  • Csányi Pincészet
  • Gere Tamás és Zsolt Pincészete
  • Gere Attila Pincészete
  • Günzer Tamás Pincészete
  • Sauska Pincészet

Legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A kategória további hírei