Magyar pék nyerte a leginnovatívabb kenyér díját
Közel 21 ezren látogatták meg a hét végén Aradon tartott 11. GastroPan pék- és sütőipari, valamint gasztronómiai szakmai kiállítást, amelyen Magyarországis részt vett.
A kiállításon 22 ország 133 kiállítója mutatta be a szakma számára készített felszereléseit, alapanyagait, szakmai megoldásait.
A látogatók 92 százaléka a sütőiparban, cukrászatban, fagylalt-, kávé- és csokoládéiparban, a közétkeztetésben és a vendéglátóiparban érdekelt vállalkozó vagy szakember volt.
A kiállítás alkalmával díjazták a legjobb pék- és cukrásztermékeket, megválasztották az év tortáját, illetve az év kézműves és ipari kenyerét is.
Idén nemzetközi díjat is átadtak a leginnovatívabb kenyér elkészítéséért. A díjat a magyarországi Pedró Pékség pékje, Takó Zoltán nyerte, „Szerencsetarsoly” nevű kézműves kenyerével.
(forrás: MTI)