2,5 milliárd euró értékű magyarországi ingatlanfejlesztést mutatnak be Münchenben

2023. 09. 27., 20:20
programajánló
1697
By

Az IFK és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) együttműködésében, illetve a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt., valamint a Liget Budapest Projekt kiemelt támogatásával jön létre Münchenben a Magyarország-Budapest Stand – ismertette Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke.

A kiállítás fókuszában idén is az ipari logisztikai fejlesztések állnak, de irodapiaci és szállodai fejlesztéseket is bemutatnak. Az ipari ingatlanok összterülete Magyarországon 4,8 millió négyzetméter, Budapesten és környékén meghaladja a 3,3 millió négyzetmétert. Takács Ernő kiemelte, hogy idén először több vidéki projektet mutatnak be az ingatlanszakmai rendezvényen mint fővárosit, a magyar standon Budapest mellett Debrecen, Miskolc, Nagykanizsa, Kecskemét és Szolnok is megjelenik a fejlesztési lehetőségeivel és a projektjeivel.

A müncheni szakmai rendezvényen a legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztők képviseltetik magukat projektjeikkel, így a Wing Zrt., a Futureal csoport, az InfoGroup, a GLP, a GTC és az Atenor is.

Joó István, HIPA vezérigazgatója elmondta: az ügynökség arra fog törekedni, hogy Magyarországot potenciális befektetési helyszínként mutassák be, ahol versenyképes üzleti környezetet várja a befektetőket. Jelezte, hogy az elmúlt években sikerült rekordokat elérni a külföldi tőkebeáramlás szempontjából. Miközben az országba tavaly 6,5 milliárd eurónyi működőtőke érkezett, addig idén már az első fél évben 8,1 milliárd euró áramlott be. Ez utóbbi összeg több mint 11 ezer új munkahely létrehozásához és számos munkahely megőrzéséhez járult hozzá. Joó István kiemelte, hogy a befektetésekhez fejlett ipari parkokra is szükség van. A kormány az elmúlt években körülbelül 800 milliárd forintnyi ipari parki és közmű fejlesztésről döntött.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a projektet idén már nyolcadik alkalommal mutatják be Münchenben. A Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, a megújult Szépművészeti Múzeum és az egész park mostanra olyan nemzetközi láthatóságot biztosít a környéknek és egész Magyarországnak.