A cégvezetés extrém sport lett

2022. 05. 12., 10:25
programajánló
1745
By

Az elmúlt bő évtized elkényeztetett bennünket. Kiszámítható körülmények, alacsony kamatok, következetes fejlődés. Aztán jött a COVID és mire magunkhoz tértünk volna, Putyin háborút indított Ukrajnában. Mostanra elmondható, hogy a cégvezetés extrém sport lett, amikor változó körülmények között kell tűpontos döntéseket hozni. A döntések tétje is megnőtt, a rossz döntések kockázata magasabb, mint korábban. Éppen ezért nem mindegy, mi alapján döntünk?

2020 tavaszán mindenki új helyzetbe került. A körülmények szélsőségesen megváltoztak, megnőtt a cégvezetők alkalmazkodási képességének jelentősége. Mivel állunk szemben? Meddig fog tartani? Mennyi tartalékra lesz szükség? Ilyen kérdések röpködtek a levegőben. Egymástól vártuk a választ. Kész programmal senki sem rendelkezett, aki egy lépéssel előrébb járt, segített a többieknek. 

A Bizalmi Kör Vezetői Klub ekkor már közel 40 „mestermind csoportot” fogott össze, és talán akkor döbbentünk rá, hogy ilyen szélsőséges körülmények között mekkora jelentősége van a tapasztalatmegosztásnak. A 6–8 fős mestermind csoportok hetente összeültek, a cégvezető beszámoltak dilemmáikról és ismertették a legjobb megoldásaikat – így tettek együtt óriási lépéseket. A tapasztalatok érdek nélküli megosztása igazi üzleti erőforrássá vált, ami esetenként a túlélés kulcsa lett, máskor „csak” a depresszióból rángatott ki egy-egy cégvezetőt. 

Ekkor döntöttük el, hogy megszervezzük a tapasztalatmegosztás „csúcs eseményét”, így született meg 2020-ban a Trust Summit. Akkor a fő szlogenünk ez volt: „0 százalék megmondó ember, 100 százalék vezetői tapasztalat!” Hogy jó úton járunk, az is jelzi, hogy a Bridge Hungary 2021-ben a Trust Summitot díjazta a „Legjobb Covid hatására létrehozott közösségi platform” kategóriában.

2022-ben sem egyszerűbb a helyzet. A COVID lecsengésével már épp akartunk nyomni egy padlógázt, amikor Putyin úgy döntött, bevonul Ukrajnába. Addig nem voltunk tisztában azzal, hogy az EU autóiparának mennyire fontos része Ukrajna. Azt is csak kevesen tudták, hogy Európa búzatermesztésének 19 százaléka innen származik, ahogy nem volt a mindennapi tapasztalataink része az egész kontinens gazdaságát fenyegető energiaár-emelkedés sem. 

Most újra itt állunk. Szélsőségesen változó körülmények között. Nem tudjuk, mi vár ránk, csak azt, hogy mindig akad valaki, aki egy lépéssel előrébb tart. A reakcióidő jelentősége tovább nő. Az idei Trust Summit erről (is) fog szólni. 

Olyan szakemberek osztják meg a legfrissebb tapasztalataikat, mint Tibor Dávid, a Masterplast tulajdonosa, Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi igazgatója, Patai Zoltán, a Foodpanda (korábbi) vezetője vagy Endrei Kiss Judit, a Yettel korábbi HR igazgatója. A Workshopokon Egerszegi Krisztián, a MiniCRM vezetője és Pongor Juhász Attila segíti a vállalkozókat, arról pedig, hogy minél több konkrétummal térjünk haza, a PlanAll gondoskodik. 

A Trust Summit az év elsőszámú cégvezetői konferenciája, amely idén azt tűzte ki célul, hogy minden cégvezetőt felkészítsen a lehetetlenre IS! 2 nap, 30+előadó, 4 workshop és 800+ cégvezető vár ránk a Groupama Arénában. Az uzletem.hu és a Trust Summit együttműködésének köszönhetően minden uzletem.hu olvasó és VOSZ tag május 15-ig 5000 Ft+áfa kedvezménnyel regisztrálhat, ha használja az uzletem.hu kuponkódot!

„Minden év fénypontja a Trust Summit! Lenyűgöz az a nyitottság, amivel a cégvezetők egymás kihívásai felé fordulnak, és óriási öröm látni, hogy Magyarországon kibontakozóban van egy olyan üzleti kultúra, ami az együttműködésen alapul. Ez eddig példa nélküli volt hazánkban. Tudom, hogy nem könnyű két napra kiszállni a darálóból, de éppen ez a felelősség inspirál bennünket arra, hogy olyan két nappal ajándékozzuk meg a cégvezetőket, amely megéri a befektetett időt. Talán nem véletlen, hogy az ország szinte valamennyi kiemelkedő cégvezetőjének naptárában ott van a Trust Summit!”

Gangel Péter ügyvezető.