Ez lesz a legizgalmasabb vidéki borszalon

2022. 11. 07., 17:12
Programajánló
6933
By Gusto

A Pécsi Borozó gasztro- és bormagazin, valamint a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal szervezi meg az Adventi Borszalont a baranyai megyeszékhelyen.

A helyszín idén változik: a vadonatúj Pécsi Vásárcsarnokba várják bronzvasárnap délután a borok és gasztronómia iránt érdeklődőket.

December 4-én 150 kiállító, 500 bor, 50 helyi termék várja a vendégeket, mindez egyetlen belépőjeggyel.

"A célunk nem kevesebb, mint a legrangosabb és legizgalmasabb vidéki borszalont megszervezni, ami egyszerre színvonalas társasági esemény és komoly szakmai találkozó is. Az érdeklődés a pincészetek részéről is nagy, a programon hazai és külföldi pincészetek mutatkozhatnak be a pécsi borbarátoknak, mellettük helyi termékes és kézműves kiállítók is helyet kap a csarnokban, akik szintén kóstoltatnak és értékesítik is termékeiket" - mondta el Győrffy Zoltán, a pecsiborozo.hu főszerkesztője.

A szervezők a rendezvény előtti hetekben minden héten egy kiállítói csomagot osztanak meg a nyilvánossággal, az első csoportban 50 kiállító borászat nevét tudhattuk meg:

Barcza, Bock, Bodri, Bősz Adrián, Bujdosó, Bussay, Büttner, Csányi, Dobosi, Dóka Éva, Ebner, Esterházy (Ausztria), Etyeki Kúria, Frittmann, Garai, Gróf Degenfeld, Günzer Tamás, Harsányi, Herold, Hetényi, Holdvölgy, Koch, Kristinus, Lelovits, Lisicza, Maul Zsolt, Mikóczi, Mokos, Montelvini (Olaszország), Németh János, Pálinkás, Paulus, Pécsi Egyetemi Borbirtok, Pinkert (Horvátország), Planina, Prantner, Puklavec (Szlovénia), Sabaté (Spanyolország), Schieber, Schunk, Steigler, Streit-Zagonyi, Sümegi Ákos, Szeleshát, Tüske, Tűzkő Birtok, VáliBor, Vesztergombi, Vylyan, Wassmann.

A rendezvényen adják át a Pécsi Borozó Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat. Ezeket a pecsiborozo.hu olvasóinak szavazatai alapján választják meg, ahol az olvasók a kedvenceikre voksolhattak az ősz folyamán, méghozzá két kategóriában: a Pannon Borrégióból és Magyarország többi részéből szavazhattak kedvenc pincészetre, étteremre és szálláshelyre.

További infók a Pécsi Borozó oldalán.

Képek forrása: Pécsi Borozó