Félmilliárd forinttal támogatják a kollégiumok fejlesztését

2021. 08. 18., 16:00
programajánló
734
By

Az elmúlt időszakban beérkezett növekvő regisztrációk igényei szerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson résztvevők, önkéntesek, zarándokok elhelyezésének biztosításában a felsőoktatási intézmények is részt vesznek – olvasható az ITM honlapján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezőbizottságának kérésére egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, és hét budapesti felsőoktatási intézmény vezetésével. Ennek eredményeként összesen 5500 kollégiumi férőhelyet biztosítanak az egyetemek a kongresszus idején.

[cikkbanner]

Azon hallgatók, akik a kongresszus miatt csak később költözhetnek be a kollégiumokba, az intézmények elengedik a szeptemberi kollégiumi díjakat és biztosítják a hibrid oktatást is, így tanulmányaik során hátrány őket nem érheti. Akiknek valamilyen méltányolható okból a kongresszus idején is indokolt a kollégiumi elhelyezés, azok részére az intézmények biztosítják a férőhelyet.

A kollégiumok kiválasztása és a férőhelyek felajánlása az intézmények és a hallgatói önkormányzatok vezetőivel egyetértésben történt. A férőhelyek biztosítására az egyetemek közel 500 millió forintos támogatást kapnak, amelyet kollégiumi és hallgatói szolgáltatás fejlesztésére fordítanak. (ITM)