Húsznál több márka mutatkozik be a Budapest Central European Fashion Weeken

2024. 01. 08., 20:40
programajánló
455
By

A Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) az elmúlt évek során a közép-európai régió egyik legfontosabb divateseményévé vált, a BCEFW a szakma képviselői, a buyerek, a tervezők, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának elsőszámú platformja a térségben. Mint írták, az esemény a tradíciók és a modernitás találkozását hozza el a nagyközönség számára – emlékeztet közleményében a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ).

A programsorozaton több mint húsz márka mutatkozik be. A magyarok mellett régiós tervezők munkáival is találkozhat a közönség.

A régiós márkák jelenlétével emelt központi rendezvény lehetőséget teremt a kreatív ágazatok exporttevékenységének növelésére, a bemutatkozás pedig ugródeszkát is jelent a márkák számára a nemzetközi piacokra.

A catwalk showknak és kollektív bemutatóknak a Szépművészeti Múzeum ad otthont.

Az előző szezonban találkozhatott a közönség a BCEFW történetében először a Fashion Hub koncepciójával: a nemzetközi divathetek szakmai gyakorlatát követve a tematikus, ingyenes programok kötetlen formában mutatják be a divat világát.

Az Andrássy úti Hungarian Art and Business épületében tartandó Fashion Hub célja a fiatalok, a Z-generáció megszólítása, inspirálása. A rendezvény keretében szakmai előadások, a fenntarthatóságra és a technológiai innovációkra fókuszáló workshopok, kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket.

„Az MDDÜ stratégiájának kiemelt célkitűzése, hogy erősítse a hazai divat- és desingipar pozícióját a régiós színtéren, az ennek jegyében megrendezett események pedig az ország turisztikai vonzerejét is növelik. A BCEFW helyszínválasztása országimázs szempontjából is nagyon előnyös, hiszen az érdeklődők, a nemzetközi szakmai közönség és a média képviselői a Szépművészeti Múzeum, a Városliget, a Hősök tere és az Andrássy úti HAB épületének lokációjába, a főváros egyik legfontosabb turisztikai központjába látogatnak” – idézik a közleményben Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezérigazgatóját. (MTI)

(Fotó: BCEFW)