Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken

2022. 04. 19., 20:17
programajánló
1327
By

Még a karanténévek sem tudták megakadályozni, hogy az Apák napját, június harmadik vasárnapját követő hétfőn az édesapák bevigyék magukkal a munkahelyükre a gyereküket akár valóságosan, akár csak virtuálisan. Már száz felett van azoknak a cégeknek a száma – kis-, közepes, nagy- és multinacionális vállalatok egyaránt – amelyek lehetővé tették ezt a munkavállaló édesapák számára.

Minden édesapa megerősítheti, hogy az így együtt töltött idő mind neki, mind a gyerekeinek örök élmény marad. Ez az évnek egy olyan kitüntetett napja, amikor nem kell választani munka és család között. Most minden édesapa megmutathatja, hogy mit tud, amire otthon nem biztos, hogy mindig van mód. Kompetensnek mutatkozik, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát a gyerekeinek.

Az együtt töltött napnak nagyon sok szimbolikus és gyakorlati haszna van mind az apák és gyermekeik, mind pedig a munkáltatók számára. „Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében” – mondja Bedő Imre, a Vállvetve Apával nap programot elindító Férfiak Klubja alapítója. – Számunkra világos, hogy az Apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot.”

[cikkbanner]

Idénjúnius 20-án, hétfőn jön el az a nap, amikor hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy csatlakozzanak a Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez és tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára, hogy egy napot együtt tölthessenek a gyerekükkel a munkahelyükön. Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nem csak alkalmazottként, hanem emberként is fontosak számukra a munkatársak.

Ha láthatják a gyerekek, hogy hol tölti az édesapjuk az idejének a jelentős részét, mihez ért szakmailag, milyen nélkülözhetetlen értékei miatt néznek fel rá munkatársai, akkor épülni fog az apa és gyermeke közötti szeretet, tisztelet és megbecsülés, hiszen Apa mintát, követendő példát mutat a gyermekének egy annak ismeretlen közegben is. A Vállvetve Apával nap lehetőséget ad az apáknak, hogy büszkék lehessenek, mert kollégáik, beosztottjaik és főnökeik, a vállalat, az egész társadalom felnéz rájuk – éppen az apaságuk, vállalt elköteleződésük, családjuk miatt.

A vállalat részéről ez családbarát intézkedés és népszerű társadalmi felelősség felvállalása. A Vállvetve Apával nap társadalmi szempontból továbbá azért is hiánypótló kezdeményezés, mert nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol valódi munka folyik. Ahogy annyi minden mást is, úgy a munkaetikájukat, a munkához való hozzáállásukat is az édesapjuktól sajátítják el a gyerekek.

A Férfiak Klubja Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez ide kattintva lehet csatlakozni.