Mit eszik a kutya? Svédasztalos rendezvény négylábúaknak

2021. 09. 01., 15:00
programajánló
798
By

“Sokan rengeteg időt töltünk el azzal, hogy a megfelelő eledelt keresgéljük az állatkánknak, mégsem járunk sikerrel. Ezért pattant ki a fejünkből egy ilyen rendezvény ötlete” – mondja Fári Tamás, az allatiboldog.hu webshop alapítója.

A szeptember 25-ei találkozó előtt a gazdik először az oldalon kiválaszthatják, milyen eledeleket szeretnének megkóstoltatni a kedvencükkel. Ezután a szervezők beszerzik a 30-40 legnépszerűbb ételt, amelyek közt a szuperprémiumtól a gazdaságos termékekig rengeteg márka lesz elérhető. Ezeket kiporciózva, kategóriák szerint elosztva próbálhatják végig a kutyusok.

“Élőben kiderül, hogy az állat csak megszaglássza a tápot és arrébb megy, vagy éppen nagyon ízlik neki az adott típus. Megspórolható az a 20-30 ezer forint, amit elköltenénk csak arra, hogy feltérképezzük a kedvencünk ízlését. Itt nem lesz semmilyen rizikó, hiszen egyfajta sortimentként feltálalva próbálhatja végig a különféle tápokat” – mondja Fári Tamás.

Hozzátette: egyszerre két szavazás is lesz: a kutyusok az ízlelőbimbóikkal keresik a legjobb falatokat, a gazdik pedig rátalálhatnak a kedvenceik számára legegészségesebb táplálékokra. A szakmai szervezetek ajánlása alapján kutyusonként 4-5 terméknél többet nem ajánlanak egyszerre kipróbálni.

[cikkbanner]

Állateledel nagyhatalom vagyunk

Magyarország állateledel-gyártó nagyhatalom, így minden mennyiségben lesznek magyar termékek, de cseh és szlovák családi manufaktúrák áruiból is lehet majd választani. Fontos, hogy itt nem lesz termékbemutató, sem szponzorált tartalmak! A rendezvény elsősorban vevőtalálkozó, ahol a vásárlók egymást és egymás kedvenceit is megismerhetik.

A svédasztalnál külön csoportba osztják a kistestű, nagytesű, sterilizált, idős, kölyök, illetve lakásban élő ebeket, de a valamilyen betegséggel vagy érzékenységgel küzdőket is. Minden kategóriát saját választék vár, így az a kockázat sem áll fenn, hogy a négylábúak esetleg túlennék magukat. Megkóstolható sokféle vitamin, jutalomfalat és rágóka is.

Nem mindig a legdrágább a legjobb

A lényeg nem feltétlenül a költekezés, hiszen az állatok gyakran nem is a legdrágább terméket kedvelik a legjobban:

“Mostanában trendi hívószónak számít, hogy egy eledel például hipoallergén vagy porcvédő, éppen ezért általában dupla annyiba kerül. Sajnos mégis elképzelhető, hogy a kedvencünk csak megszagolja és nem is eszi meg. Rengeteg példát látok Facebook-csoportokban arra, hogy a gazdik elpasszolni próbálják a már megkóstolt kutyakaját” – állítja a szervező.

(Fotó: Szerdahelyi Csaba)