Nagyágyúk csalogatják vissza a nézőket a moziba

2021. 08. 05., 18:30
programajánló
1165
By

A koronavírus-járvány és az átmeneti mozibezárások miatt az emberek csak lassan térnek vissza a filmszínházakba, ráadásul megszokták azt, hogy elég a kapcsolóért vagy a mobilért nyúlniuk a tartalmak eléréséhez – írja a Computerworld.

Technikailag egy átlagember nem tudja felvenni a versenyt a moziláncok felszereltségével.

Idén olyan nagyágyúk igyekeznek visszacsalogatni a nézőket, mint a Halálos iramban 9, a Fekete Özvegy, a Space Jam: Új kezdet, Az Öngyilkos Osztag és a Dűne.

Ugyanakkor a streaming esetében is komoly készültség van, eszeveszett tempójú tartalomgyártás folyik, és olyan megállapodások köttetnek, amelyek átszabják a piacot, átrendezik a sakktáblát.

2020 decemberében bejelentette a Warner, hogy 2021-ben minden nagy mozis premierjét azonnal bemutatja az HBO Maxen is az Egyesült Államokban.

[cikkbanner]

Kiderült, hogy 2022-ben már nem ezt a módszert fogja követni a vállalat, és kizárólag mozikba szánja az új bemutatókat. A tervek szerint 45 napot kell majd várni arra, hogy a premier után felkerülhessenek filmjei a streamingplatformokra.

Ez komoly változtatás, mivel korábban 90 napot tett ki az úgynevezett theatrical window, és nem a Warner az egyetlen, amely meglépi ennek lerövidítését; a Disney is megtette.