Salgótarjánban startol a VOSZ „Egészségre vállalkozunk” programja

2023. 06. 17., 12:11
programajánló
2092
By

„Egészségre vállalkozunk” szlogennel egészségügyi oktató programról írt alá megállapodást a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítványa a Sürgősségi Orvostani Klinika együttműködésében májusban.

Az országos pilot-projekt keretében első alkalommal Salgótarjánban június 24-én rendezik meg az egészségoktatás napot a VOSZ Nógrád megyei szervezetének közreműködésével. A képzésen a résztvevőkkel megismertetik a sürgős beavatkozást igénylő szituációkat, hogy képesek legyenek elkezdeni az életmentő ellátást, valamint tájékoztatást adnak arról, hogy az adott probléma megfelelő szintű ellátását hol, hogyan tudják igénybe venni. A képzést a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember csapata végzi – tájékoztatott Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Egészségügyi Tagozat képviselője.

Az oktatás során rövid prezentációk és gyakorlati bemutatók lesznek – például újraélesztés, életmentés, balesetben megsérültek ellátása, a kiemelt kórképek (stroke, szívinfarktus, fulladás, allergia) felismerése és ellátása. A félnapos tanfolyam ingyenes, de arra jelentkezni kell.

A salgótarjáni kezdést követően más-más megyében folytatódik a program, az érdeklődés figyelembevételével rugalmasan változtatják majd a program helyszínét és annak gyakoriságát.

A tanfolyamot teljesítők a Semmelweis Egyetem Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány, a Sürgősségi Orvostani Klinika és a VOSZ Egészségügyi Tagozata által közösen dedikált oklevelet kapnak.

A tervek szerint a Kossuth Rádió július 18-án 10.30 órakor kezdődő adásában számol be. Bejátszásra kerül majd a rendezvényen készülő élménybeszámolók felvételeiből összeállított hanganyag, többek között Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád vármegyei elnökének megszólaltatásával. Az adásban a programról tájékoztat a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának igazgatója, dr. Varga Csaba és a VOSZ Egészségügyi Tagozatának elnöke, dr. Fábián Lajos.

A rendezvény

Helyszíne: Salgótarján, Fő tér 1. SZMT székház 2. emelet

Ideje: 2023. június 24. (szombat) de. 09.00 óra – 13.30 óráig

Jelentkezésczekmanne@cz-controll.com és vosznograd@gmail.com e-maileken

Az együttműködés aláírásakor készült fotón (balról jobbra): dr. Gál Szabolcs, dr. Fábián Lajos, dr. Varga Csaba, Gláser-Katona Zsuzsa, Perlusz László, elöl dr. Melicher Dóra