Támogatókat keres az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál

2022. 07. 12., 12:53
programajánló
899
By

A Pannonhalmi Főapátság története ezer éve szorosan összefonódik hazánk történelmével. A bencés közösség évszázadokon át őrizte és gyarapította a művészeti és lelki értékeket ezen a helyen. Szent Márton monostora a 21. században is folytatni szeretné ezt az értékmegőrző és értékeket létrehozó küldetését, ezért kiemelt szerepet szán a hagyományos és kortárs kultúra ötvözésének és bemutatásának. Ennek jegyében a monostor minden évben meghatározott témakörben alakítja kulturális kínálatunkat. 2022-ben a „Megújulás” a választott mottó, így az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál is ezt a témát dolgozza fel.

Az Arcus Temporum fesztivál a monostor legrangosabb kulturális eseménye, amely 2022. augusztus 26–28. között kerül megrendezésére. A 3 napos program művészeti vezetője Keller András, házigazdája pedig Mácsai Pál a fesztivál házigazdája. A rendezvény-sorozat felöleli a zene, az irodalom, a képzőművészet és a spiritualitás négyes egységét, amelynek keretében többek között Nádas Péter, Csalog Gábor, J. S. Bach, Lera Auerbach művei kerülnek bemutatásra. A program összeállítói arra törekedtek, hogy Pannonhalma tradicionális történelmi értékei mellett széles kínálatot nyújtsanak a kortárs kultúrából is. Téma és mű választásunkban fontos szempont, hogy az aktuális társadalmi kérdések – elfogadás és megbékélés – mindenképpen szerepet kapjanak.

A rendezvénysorozat megvalósítása közéleti- és vállalati partnereink támogatásával jöhet létre.  Sajnos az idei esztendőben a világot terhelő rendkívüli események következményeként a fő támogató néhány hete visszalépett, ezért az Arcus Fesztivál megrendezése veszélybe került. A rendelkezésünkre álló pénzügyi kerethez további 10 millió forint szükséges ahhoz, hogy a fesztivált az eredeti elképzeléseink és az elmúlt évek tartalmi és rendezési színvonalának megfelelően lehessen megtartani.

„Tisztelettel kérjük Önt, hogy amennyiben lehetőséget lát rá, legyen segítségünkre abban, hogy a hiányzó összeg erejéig támogatót találjunk az Arcus Temporum megvalósításához.”

A Pannonhalmi Főapátság támogatói számára a közös értékrenden alapuló partnerséget ajánlja.  Ennek részeként személyre szabott eseményeket, exkluzív rendezvény-helyszíneket, különös tárlatvezetéseket ajánl, továbbá az Arcus Fesztivál részeként külön eseményen köszöntik majd a fesztivál létrejöttét segítő partnereinket.

A Fesztivál teljes programja az alábbi honlapon és közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.arcustemporum.com/

https://www.facebook.com/ArcusTemporumMuveszetiFesztival