Újra megrendezik a kódolók maratonját

2022. 10. 11., 18:23
programajánló
705
By

Október 21. és 23. között ismét megrendezik a JunctionX Budapest hackathont, amely a kreatív IT-fejlesztők egyik legnépszerűbb nemzetközi találkozópontja. A siker egyik titka, hogy bár az indulókra kemény 48 óra vár, melynek során kiváló fejlesztői tudásukat is meg kell csillogtatniuk, mindez mégsem elég: a győzelemhez olyan kiváló ötletekre van szükség, melyek nem csupán gyakorlatba ültethetők, de emellett a korunk emberét foglalkoztató problémákra is választ adnak.

A Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja, a CraftHub  szervezésében megvalósuló verseny ismét hibrid formátumban várja a jelentkezőket, és habár a személyes részvétel különleges közösségi élményt nyújt a nevezőknek, az online térben is érdemes csatlakozni.

2021 őszén több mint 200 szakember mintegy 30 projekttel járult hozzá a JunctionX Budapest sikeréhez, és idén sem vállalkoznak kevesebbre a szervezők. Az innovatív szemléletű kódolók október 19-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre akár csapatban, akár egyéni indulóként, a CraftHub pedig nem győzi hangsúlyozni, hogy a mesterszintű techtudás nemcsak, hogy nem alapelvárás, de sok esetben kevésbé számít, mint a kreatív feladatmegoldás.

[cikkbanner]

„Miközben olyan fejlesztéseket várunk, melyek a gyakorlatban is megállják a helyüket, kifejezetten várjuk pályakezdők, sőt, egyetemisták jelentkezését, hiszen egyes kihívásoknál az innovatív szellem, az újító megközelítés és az üzleti szemlélet számít igazán. Idén ráadásul először egy, a felkészülést segítő tréning napot is tartunk október 14-én” – mondja Varga Károly, a CraftHub egyik alapítója és ügyvezetője.

„A tavalyi abszolút győztesünk napjaink globalizációs jelenségére kínált megoldást: alkalmazásukkal az utazók könnyen felmérhetik a helyi árakat, megtalálhatják a legjobb ajánlatokat és könnyen be is szerezhetik a kívánt terméket. A JunctionX Budapest körül mára egy igazán összetartó, nyitott és a legfrissebb szakmai trendeket sikeresen megosztó nemzetközi közösség alakult ki, amelybe nagy örömmel várjuk az újabb és újabb csatlakozókat” – teszi hozzá Varga Károly.