A konyha megszállottja

2019. 06. 14., 11:57
Séfek
11179
By

Maráczi Imrét két éve Európa legjobb séfjének választották.

A Danubius Hotels Group Corporate Chefjét és éttermi igazgatóját most is sokan elismerik, mert ezerrel vetette bele magát a munkába. A szakma és a vendégek hónapról hónapra érezhetik a változásokat. Így van ez, ha valaki a konyha megszállottja, amihez jó ideje rengeteg egyéb feladat hárul. Az üzletem.hu interjújából még többet megtudhatunk róla. 

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Természetesen a jelenlegi, nagyon komplex, megbízatásomat, hogy a DH Corporate Chefje és éttermi igazgatója lehetek, valamint azt, hogy 2017-ben Európa legjobb chefjének választottak a Marriottnál.

Milyen távra tervez?

Általában közép-hosszútávú terveket készítek, szeretem azonban, ha nem érnek váratlanul az események. Szakmailag is azt vallom, hogy a legfontosabb a mise en place, az előkészület, a felkészülés, a tervezés.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

A fő fókusz jelenleg, hogy megerősítsük szállodaláncunk pozícióját, így személyes küldetésnek tekintem a minőségi emelkedést, innovációt, és az ehhez köthető összes izgalmas teendőt. Egy szép napon szállodaigazgató szeretnék lenni az 5 csillagos nemzetközi szegmensben, ezt mindenképpen szeretném elérni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Emberileg gyerekkorom óta édesanyámtól, majd feleségemtől, Edinától tanultam. Szakmai téren sokat köszönhetek Rick Enders úrnak (Marriott Budapest volt vezérigazgatója), Jorge Landa-nak (IHG General Managere Clevelandben), Peter Knollnak, aki jelenleg a Hilton Budapest GM-je, valamint Kovács Balázs úrnak, aki potenciált és szövetségest látott bennem a Danubius új F&B arculatának a megvalósításához.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

Inkább Magyarországon. Sok a teendő, de nagyon jó lehetőségek vannak, rengeteg innováció történik, ami fellendíti a vendéglátás szegmenst, így az képes folyamatosan megújulni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

Szívesen kipróbálnám magam műszaki területeken, régebben kacérkodtam a repüléssel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

Direkt módon kommunikálok, szakmai körökben szocializálódom.

Mire sajnálja az idejét?

Utálok dugóban ülni, iszonyatos időpocsékolás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

A családomra és utazásra.

Mivel lehet felbosszantani?

Nem sorolnám…….. hmmm. Szeretem, mikor rendben, olajozottan és tervszerűen mennek a dolgok.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

Rászorulóknak ételkészítés- és osztás, állatok segítése, tengerek megtisztítása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

A család, egy jó film, az utazás.