Minőségi ételt a rászorulóknak!

2020. 03. 25., 13:14
Séfek
6770
By

A járvány idején fokozott veszélynek és szükségnek vannak kitéve a gyenge immunrendszerűek, köztük a hajléktalan és más módon rászoruló emberek.

A Heti Betevő csapatának  felhívása:

  • „A Heti Betevő (HB) önkénteseinek vállalása, hogy az általunk elért embereknek minőségi ételt biztosítsunk a hét egy napján. A veszélyhelyzet meghirdetése előtt minden vasárnap osztottunk ebédet, mivel a fővárosi ellátórendszerben ezen a napon szinte sehol sem juthatnak meleg ételhez a nélkülözők. A kialakult helyzet miatt kénytelenek voltunk változtatni a gyakorlatunkon, s míg megtehetjük, a következő módon folytatjuk a munkát:
  • A Klauzál téren átmenetileg nem tudunk ételt adni a közismert korlátozások miatt és a vendégeink egészségének megőrzése érdekében. Egy járványügyi szempontból biztonságosabb módszer szerint mégis tudunk ebédhez juttatni további 300 embert.

  • Régi főzőhelyünk a KIOSK vállalta, hogy március 29-én elkészít 300 adag húsos ebédet, bedobozolja és elszállítja egy hajléktalanellátó helyre, a korábbi gyakorlatunk szerint heti egy alkalommal. Egyelőre csupán kétszeri ebédre terveztük meg a költségeket, amit az eddigi adományaitokból finanszírozunk. Szeretnénk ezt követően is kivenni a munkából a részünket, ha tovább támogattok minket, megcsináljuk közösen ezt az időszakot!

  • A nyolcadik kerületben már 5 éve összesen 33, a szociális gondozó által kijelölt rászoruló családnak adunk meleg ebédet, 140 embernek. A továbbiakban száraz élelmiszereket, főzési alapanyagot állítunk össze számukra. (Olaj, rizs, lencse, bab, liszt, tartós tej, sárgarépa, savanyúkáposzta, cukor, tea, sűrített paradicsom, erőleveskocka, kenyér.) Az első csomagot a családok képviselői március 22-én kapták meg felügyelt környezetben, maszkot és gumikesztyűt viselve. A jövőben, ha lehet újra megpróbáljuk a főzést is önkéntes szakácsaink segítségével.
  • A következő napokban érkezik nagyobb mennyiségű fertőtlenítőszer egy támogatónktól, valamint vettünk jó sok gumikesztyűt, aminek jelentős részét eljuttatjuk az ellátásban résztvevő szervezethez. Sajnos maszkokból összesen 20 darab (FFP2) áll rendelkezésünkre.

  • Mindenki elsőként a személyes biztonságra és családja védelmére törekszik, ez így van rendjén! De tartsunk össze a bajban, mutassuk meg, hogy szolidárisak és segítőkészek vagyunk a társadalom gyengéi felé is. Sok kicsi sokra megy! Mi vagyunk a sok kicsi – tegyünk jót másokért!”

A Heti Betevő csapata 

Kérünk támogass, ha tudsz:

Számlatulajdonos neve: Heti Betevő Egyesület
Magnet Bank
Belföldi utaláshoz: 16200223-10031607
Külföldi utaláshoz: S.W.I.F.T BIC: HBWEHUHB
IBAN: HU94 1620 0223 1003 1607 0000 0000