Ez a sör lehet a nyár slágere

2021. 03. 10., 18:09
Sörpremier
7040
By

Baromi jó ötlet a Sopronitól, hogy házi sörfőzők receptjeit versenyezteti, majd a győztes kézműves főzetet a négyzetre emelve nagyipari mennyiségben legyártja. 

Ha jól számolom, ez az Óvatos Duhaj sorozat nyolcadik tagja. Eddig mindegyiket kóstoltam, és mindegyikkel ugyanaz a problémám. Nem elég karakteresek. 

Így vagyok ezzel a hoplágerrel is, az érdi Cserjés László nyertes sörével. 

Citrusos, gyantás illata túl visszafogott ahhoz, hogy az izgalmas jelzővel írhassam le. 

Ízben oké, ott vannak a citrusok, a gyanta, az aromakomlók gerjesztette egzotikus gyümölcsök, de nekem valahogy az egész ingerküszöb alatt marad. 

Ugyanakkor osztom Cserjés véleményét, amit egy interjúban így fogalmazott meg:

„…a kezdetektől fogva értettem, hogy a feladat nem az, hogy a legkifinomultabb sörgurmanokat lenyűgözzük, hanem egy, az Óvatos Duhaj termékcsaládba illeszkedő, a Soproni Sörgyár technológiájával nagy mennyiségben, azonos minőségben, gazdaságosan gyártható tömegtermék létrehozása. Nem pejoratív értelemben használom a tömegtermék kifejezést, de bevezetéskor piacra kerülő mennyiség több, mint a hazai kisüzemek döntő többségének éves termelése. Nem mellékes, hogy a fogyasztók abból a kilencvennyolc százalékból fognak kikerülni, akik majdnem kizárólag csak nagyüzemi lágert isznak.”

Innen nézve azt mondhatom, ár-érték arányban (299 Ft) ez a sör lehet a nyár slágere. Tényleg van olyan jó.

Íme egy jó kis film a kulisszatitkokról:

Fotók: gusto.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Ennél jobb sörre nem is vágyunk

Sörpremier: itt az új Soproni Óvatos Duhaj Hoplager