Itt az alkalom, hogy megtanuljunk online sört főzni
Itt egy izgalmas kezdeményezés a zip's brewhouse-tól.
A Jameson Irish Whiskey-vel közös - a Silky Way tejcukorral erjesztett Milk Stout - sör főzésének kulisszatitkaiba nemcsak beavatját a közönséget, de magát a sörfőzést is megtanulhatjuk.
Ebben a zip's vezető sörfőzője, a kolumbiai Pedro lesz segítségünkre.
A 6 részes online eseménysorozat dokumentumfilmként is érdekes lehet, de akár a nulláról érdeklődők is megtanulhatnak sört főzni.
Megmutatják, milyen eszközökkel készüljünk a folyamatra, mennyire koszos konyhára számíthatunk mi, akik aktívan is bele fogunk a digitális sörfőző kurzusba.
A menetrend:
szerdánként és szombatonként, este 7 órától készülhetünk az élő bejelentkezésre. A témák:
- Április 08., szerda, 19:00 — Bevezetés és a sör rövid története
- Április 11., szombat, 19:00 — A sörfőző szett bemutatása, tisztítás és higiéni
- Április 15., szerda, 19:00 — A sörfőzés folyamata
- Április 18., szombat, 19:00 — Érlelés és csomagolás
- Április 22., szerda, 19:00 — Kóstolási tippek, ízhibák és okaik
- Április 25., szombat, 10:00 óra — Sörfőzés
Az utolsó napon egy hosszabb, kb. 6 órás elfoglaltságra számíthatunk, ekkor főzhetjük meg együtt a krémes, fekete Silky Way - Milk Stoutot. Az utolsó alkalommal többszöri bejelentkezésre is készülnek, hogy mindent flottul csinálhassunk.
De ez még nem minden. A házi főzetek versenyre is bocsáthatók. Aki beküldi a sajátját, automatikusan az új sör márkanagykövete lesz, és kap egy Jameson Originalt és egy Silky Wayt. A szakmai zsűri választotta nyertes pedig kóstolós sörfőzde-látogatást nyer Miskolcra, a zip's brewhouse-ba és Dublinba, a Jameson Distillery Bow St.-be a #maradjotthon időszámítás után.