Jó volna végre magyar sörre annál többet mondani, hogy iható

2020. 08. 21., 19:47
Sörpremier
4911
By

Megyek az Intersparba, a felségem listájával a kezemben.

Van azon minden, de először a borpolcokat, aztán a sörös pultot veszem górcső alá.

(Az akciós vaj csak ezek után jöhet szóba.)

Szóval állok a sörös szekcióban, és látom, hogy már kapható a Kőbánya X Underground Lager, és ugyanazzal a lendülettel végre megint a Bitburger és Sierra Nevada közös ügyködésének köszönhető háromszor komlózott lager. Nagyjából azonos áron, valahol 350 forint magasságában. Ha agyonvernek, se emlékszem, a blokkot meg kiszórtam, de a Kőbányai mintha pár tízessel drágább volna, persze 400 alatt azért megáll.

A Bitburger-Sierra kollaborációnak nagy rajongója lévén gondolok egy nagyot és összekóstolom a kettőt. Van alapja az összehasonlításnak, hadd ne részletezzem…

Van bennem egy kis izgalom, mert jó volna végre magyar sörre legalább duzzogva annál többet mondani, hogy iható.

A kézművesek között persze akad ilyen, de ez most a nagyüzemi-kézműves kombója. Az első fecskék közül való, na.

Kóstolom jobbról, kóstolom balról, de az íz, a struktúra csak nem akar összeállni a számban. Az íze olyan szerény, mintha egyenesen szégyellné, hogy van neki.

Bár hidegkomlózták, inkább malátásan édes, és a sokadik kortyra sem érkezik az elvárt szofisztikált keserű. Halványan beszüremkedik valami a felsőerjesztésű sörökre jellemző egzotikus feelingből, de annyira sápadt, hogy elfelejtem, mielőtt még megfogalmazódna.

Ez valami szomorú kísérlet. Azt hiszem, itt adom fel, és soha többet nem írok hasonló hazai próbálkozásról. Finoman szólva is zsákutca.

Ezzel szemben a Bitburger-Sierra Nevada gyümölcsöző együttműködése életre szóló élmény, amit egyszer már lelkesen megénekeltünk.