Radikális lesz az idei Belvárosi Sörfesztivál

2019. 05. 23., 09:08
Sörpremier
4073
By

A tekintetben mindenképp, hogy mostantól teljesen száműzi a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat.

Sőt még a programfüzetet is letölthetővé teszik, ezzel is csökkentve a rendezvény termelte hulladékot.

Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat iktat ki a környezettudatosság jegyében.

Június 5. és 10. között harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten, a Szabadság téren a Belvárosi Sörfesztivált. A hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók.

A környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

A fesztivál két hivatalos poharat kínál a sörkedvelőknek, a kiállítók pultjainál csak ezekbe a poharakba csapolnak a vendégek számára.

A craft sörkultúrában ikonikusnak számító Craft Master One egy olyan változat, amelyet speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, így például a napjainkban igen népszerű IPA-khoz terveztek.

A pohár alsó, szűkebb részén remekül látható a sör színe és tisztasága vagy opálossága.

A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig érvényesülni hagyja a sör habkoronáját.

A Craft Master One mellett ebben az évben megvásárolható a Craft Master Bowl is, amely elegáns, tulipán alakú söröspohár, ugyancsak profi sörkóstolók által tervezve.

A pohár széles, alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát, koncentráltan érezhessen a fogyasztó.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Megtaláltuk az idei Gourmet legjobb sörét