Ennél jobb magyar vodkát még nem ittunk

2020. 11. 24., 14:39
Spiritusz
5092
By

Úgy volt, hogy november 12-én elmegyünk az Első Magyar Gin Manufaktúra termékbevezető fogadására. Természetesen a Covid ezt is felülírta.

A cégtől ma csomag érkezett, benne az új termékkel, az Opera Vodkával és két koktéllal, melyeknek természetesen a vodka az alapja.

Miután a tavaly debütált Opera Gin óriási siker volt – a Red Dot dizájn díj elnyerése után a Global Spirits Masters megmérettetésen, majd az IWSC-n (International Wine & Spirit Competition) is aranyérmet kapott – kíváncsian bontottuk ki az Opera Vodkát.

A manufaktúra gluténmentes kukoricaszesz speciális eszközökön történő többszörös szűrésével és kezelésével, saját titkos receptje szerint készítette el a 40 fokos, elképesztően tiszta illatú és ízű vodkát, amely önmagában is nagy élmény, koktélalapanyagnak még nagyobb.

Ezt bizonyítja a Szex és New Yorkból ismert Cosmopolitan, illetve a Moscow Mule is, amelyet Dámosy Bálint cégtulajdonos és ginmester kevert ki és küldött el nekünk. El kell ismernünk, a maga műfajában tényleg mestermű mindkettő.

Az Opera Vodka címkéjéért és arculatáért éppúgy a képző- és iparművészekből álló tervezőcsapat, a Red Dot elnyerésével már bizonyított Graphasel Design Studió a felelős, mint az Opera Gin esetében.

Az Első Gin Manufaktúra csapatának nem titkolt célja, hogy egy újabb prémium szeszesital szegmensben legyenek úttörők, bebizonyítva, hogy hazai termékeket – így akár vodkát is – lehet olyan minőségben és elvárásoknak megfelelően készíteni, mint a legelismertebb nemzetközi párlatokat.

Képek forrása: Első Magyar Gin Manufaktúra