Ha ezt megkóstolja, elfelejti a gin-tonikot

2024. 11. 17., 14:41
Spiritusz
3499

Saját koktélt találtunk fel. Vagy minek nevezzem?

Még kövér nyár volt és nyelvünk lógatva lihegtünk az árnyékban, mint a kutyánk. Már a fröccs sem oltotta a szomjunkat, helyette vedeltük a Mayer féle Búzavirág Prémium Tonicot. Rajongunk érte, na.

Nem véletlenül írják róla: „Többek között elnyerte az Inno d’Or 2022-es versenyén Az Év Innovációja díjat, és emellett a rangos Great Taste Award megmérettetésen is csillaggal jutalmazta a nemzetközi szakmai zsűri. A Mayer Tonic szirup mára a gourmet vendéglátásban is népszerű lett, a bármesterek is dicsérik simaságáért és ízének mélységéért.”

Aztán este lett, pár fokot szelídült a kánikula, sőt a szél is birizgálta a kókadt gyümölcsfák ágait. Váratlanul beállított egy barátom, kezében egy palack Árpád duplaágyas szilvapálinkával.

A Mayer féle búzavirág tonicnak ő is nagy rajongója, de azért biztos-ami-tuti alapon kísérőnek kitöltött nekem is 5 cent páleszt. 

Túl meleg volt hozzá, úgyhogy fogtam a kupicát és belezuttyintottam a tartalmát a fél literes szörpbe. Pár csepp citrommal tupíroztam még az ízképen, aztán belenyaltam. 

Arkhimédész érezhetett ilyet, amikor a közfürdőben rájött a hidrosztatika alaptörvényére, és most vele együtt kiáltottam én is: heuréka! 

Azóta is találmányunk rendszeres élvezője vagyok, és most a nagyérdeművel is megosztom a titkos receptet.

Fél liter elkésztéséhez

  • 5 cl Mayer Búzavirág Prémium Tonic szirup
  • 5 cl Árpád duplaágyas szilvapálinka
  • két karika bio citrom héjastól
  • jégkocka
  • 4 dl szóda