Megvan az idei debreceni pálinkaverseny győztese

2022. 01. 30., 11:38
Spiritusz
6575
By Gusto

Nemes cél, akarat és befektetett munka: ez az a három erény, amely összeköti mindazokat, akik az elmúlt évtizedekben a magyar pálinka hírnevéért dolgoztak - mondta Bognár Lajos főállatorvos a Quintessence - XII. Pálinka és Párlatversenyen, Debrecenben.

Bognár Lajos beszédben kitért arra, hogy a versenyre nevező vállalkozók és főzőmestereik ismét magasra tették a lécet, és folyamatos kísérletezéseiknek köszönhetően idén is kiváló minőségű pálinkákkal neveztek. 

A szervezők szakemberek a világjárvány miatti kényszerű szünetben sem tétlenkedtek és a verseny értékelési rendszerét tovább fejlesztették.

Az így megalkotott új, 100 pontos bírálati rendszer egyrészt komoly iránymutatással szolgál a készítőknek párlataik további tökéletesítéséhez, másrészt ösztönzést és segítséget nyújt a fejlődéshez, az érvényesüléshez” - fogalmazott a szakember a közlemény szerint.

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett versenyre rekordszámú nevezés érkezett: a tavalyi 1700 mintaszám után az idén több mint 2177 pálinkát neveztek, ebből 2169 tétel került a bírák elé.

Magyarországon kívül Szlovákiából, Romániából és Szerbiából is sok pálinkafőző nevezett.

A verseny idei győztese az Árpád és Vadász Pálinka lett.

Forrás: MTI / Képek: Quintessence facebook