Sose hittem volna, hogy ilyen finom is lehet az Unicum

2021. 04. 16., 18:34
Spiritusz
7133

Sose szerettem az Unicumot, de a Barista úgy eltalált, mint Tell Vilmos fia fején az almát.

Nem kérdés, az Unicum és a kávé találkozása a sors nagy könyvében meg volt írva, csak azt bánom, hogy ilyen sokáig kellett rá várni.

A magam részéről azt se bánnám, ha az Unicum eleve kávés gyógylikőrként lép a szeszes italok porondjára. De ahogy Coelho mondja, jobb később, mint soha.

A cég hivatalos marketing szövege sem győzi hangsúlyozni: az Unicum Barista innovációs mérföldkőnek számít a cég életében.

És tényleg. Az Unicum jellegzetes gyógynövényes karaktere szelíden a háttérben dorombol. A kávé játssza a főszerepet. Az illatot dominálja, az ízt moderálja.

Ami igazán meglepő benne, az a kávé kifinomult, szofisztikált minősége. Állítólag 30 kávékeveréket teszteltek Tóth Sándor többszörös bajnok barista segítségével, amit az első 5 cent után komolyan el is hiszek.

„Nagyon hosszú közös gondolkodás vezetett az Unicum Barista megalkotásáig, míg végül megtaláltuk azt a kávékeveréket, ami a legjobban kiegészíti az Unicum jellegzetes ízét. Egy Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről származó, úgynevezett honey eljárással feldolgozott Caturra catuai variánst is felhasználunk, amelyhez a kávébabokat a rajtuk lévő mézes réteggel együtt szárítottuk” – mondja a barista.

Ami a legmeggyőzőbb benne, az a kávé kifinomult aromája. Mintha a legjobb speciality kávézó teraszán szürcsölném a legfinomabb olasz pörkölésű espressót.

A textúrája lágy, íze egy fokkal lehetne keserűbb, még espressósabb, de nem panaszkodom, mert utóízében, lecsengésében végül a legfinomabb kávés kesernye győz.

Végre 0, 5 literes kiszerelésben is kapható, már-már emberi áron (3899 Ft). Ennyit egyébként tényleg megér.

Fotók: gusto.hu