Ez a világ 50 legjobb étterme

2021. 10. 10., 14:03
Gasztrohírek
10174
By Gusto

A The World's 50 Best Restaurants elnevezésű ranglista összeállítását a brit Restaurant magazin kezdte el 2002-ben promóciós céllal. Az évek során globális jelentőséget kapott a lista, és komoly díjátadó ünnepség szerveződött köré. 

Első helyen ismét a koppenhágai Noma végzett. René Redzepi három Michelin-csillagos étterme már négy alkalommal szerepelt az élen. 2016-ban bezárt, majd két év múlva új helyen nyílt meg a dán fővárosban.

A második helyre is egy koppenhágai étterem, a Geranium került, míg a harmadik a spanyolországi Asador Etxebarri lett, amely séfjének, Victor Arguinzoniznak ítélték oda pályatársai a legjobb séfnek járó díjat. 

A negyedik helyen a limai Central végzett, amely a legjobb dél-amerikai étterem lett. Pía León, az étterem egyik séfje nyerte el a világ legjobb női séfjének járó díjat.

Az ötödik helyen egy spanyol étterem, a barcelonai Disfrutar végzett, a hatodik helyre a stockholmi Frantzén került.

A perui főváros egy másik étterme a Maido lett a hetedik, míg a szingapúri Odette a nyolcadik. 

A kilencedik helyen a mexikóvárosi Pujol áll, amely Észak-Amerika legjobb étterme lett.

A tizedik helyen a hongkongi Chairman végzett.

Az 50, illetve 100 legjobb étterem listáját itt találja. 

A Vendégszeretet Művészete elismerést a bécsi Steirereck kapta, amely a ranglista 12. helyére került. A chilei Boragó, a ranglista 38. helyezettje kapta a fenntartható étterem díjat, mivel kizárólag saját biofarmjának terményeivel és helyi termékekkel dolgozik.

Afrika legjobb étterme a dél-afrikai Wolfgat lett.

Forrás: MTI