A közös együttműködés az üzletláncban megvásárolható borokat, és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómiai kínálatot is még magasabb szintre helyezi a jövőben.
A lista nemcsak a borszakma számára remek visszajelzés a jelenlegi borpiaci kínálat minőségét illetően, hanem kiváló iránymutatás az érdeklődő, minőségi borfogyasztásra nyitott fogyasztóknak is.
A kaukázusi ország borkultúrája iránt érdeklődők minden nap a borrégió hazai szakértője előadásában ismerkedhetnek meg Georgia egyedi boraival a Borfesztiválon.
James Suckling, a világ egyik legismertebb borszakírója és csapata a Disznókő Tokaji Eszencia 2013-at a maximális 100 pontra értékelte, míg a Disznókő Tokaji Eszencia 2012-t 97 ponttal jutalmazta.
A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.
Legalábbis nekünk tavaly az alábbiak okozták a legnagyobb élményt. Persze megint csalunk egy kicsit, mert két pirosbort is becsempésztünk a vörösök közé.
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!
Nemrég adtunk hírt arról, hogy a világ egyik legismertebb borszakírója, James Suckling 98 pontra értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Agapé Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér borát.
A nemzetközi zsűri négy kategóriában választott bajnokot, három kategóriában osztrák bor, míg a friss portugieserek versenyében egy villányi bor diadalmaskodott.
Az új évjárattal legelőször április 15-én a pécsi Dóm Kőtárban, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhattak az érdeklődők.
A vörösborok top 10-es listája mellett összeállítottuk az idén kóstolt fehérborok közül a számunkra legkedvesebb 10-et is. Zárójel: szerintünk a hazai fehérborok sokkal izgalmasabb, árnyaltabb, sokrétűbb, gazdagabb és egyedibb képet mutatnak, mint a vörösök. Zárójel bezárva.
Idén is sok bort kóstoltunk, lelkiismeretesen jegyzeteltünk, úgyhogy nem volt nehéz összegyűjteni a 10 legemlékezetesebb magyar vörösbort. A sorrend ez esetben lényegtelen, mindegyik nagy élmény volt.
Számomra az egri bikavér ezen a belépő, majd a magasabb szinteken is egyértelműen bizonyítja, hogy a cuvée-k idehaza hitelesebben mutatják meg a termőhely egyediségét, mint a fajtaborok.
A nagy szakértősködés közben ugyanis hajlamosak vagyunk elfeledkezni erről az egyszerű, ámde annál valósabb igényről: egy bor legyen finom. És vajon minél drágább, annál finomabb?
A neves bormagazin szerkesztői az elmúlt év vakkóstolóin több mint 8800 bort értékeltek - közülük választották ki azt a legjobb 100-at, amelyet a minőség, érték, elérhetőség és a bor mögött álló történet, annak egyedisége és izgalmassága alapján rangsoroltak.
Nemcsak a hazai, de a nemzetközi borszakma is komoly érdeklődést mutatott a Tokaj School of Wine Business (TSWB) egyedülálló borüzleti képzése iránt, rögtön az első évfolyamba Nagy-Britanniából és Szlovákiából is érkeztek hallgatók.
A Vylyan Pincészet a legfrissebb bor és a legújabb művészeti áramlatok találkozásának lehetőségével ad lendületet és kihívást a jövő grafikusművészeinek.
Ötödik alkalommal rendezték meg az egyetlen magyar szervezésű nemzetközi borszakíróversenyt. Nem sok ilyen verseny van Európában, még kevesebb, amelyik megélt 5 évet.
Az első világversenyre 8 országból 101 minta érkezett be: Franciaországból, Szlovákiából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából, Törökországból, Magyarországról, sőt még Argentínából is küldtek bormintákat a versenyre.
A Disznókő 2021-es Visus Hárslevelűje olyan együttműködés eredménye, melynek köszönhetően a borrajongók nemcsak egy különleges bort élvezhetnek, de ezzel egyidejűleg jótékony célt is támogatnak.
A világ egyik legrangosabb borversenye az International Wine Challenge (IWC), ahol idén három tokaji bor kapott aranyérmet. A magyar borok összesen 3 arany-, 13 ezüst- és 9 bronzérmet hoztak haza.
Pécs, Villány, Szekszárd és Tolna borvidékek ötven pincészete és 150 nevezett bora versengett a rangos elismerésért, amely a régiós bormarketing egyik legnagyobb hagyománnyal bíró eszköze.
Könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok.
A nyolcadik Portugieser du Monde champion díját két kategóriában osztrák, egy-egy kategóriában magyar és német borok nyerték el. A kiemelkedő boroknak járó aranyérmet összesen 18 bor érdemelte ki, közülük 11 magyar és 7 külföldi (szlovák, osztrák és német).
Összesen közel 4200 fő töltötte ki a kérdőívet. A borfogyasztásról, borvásárlásról, illetve borturizmusról kapott eredmények megerősítették a korábbi tapasztalatokat, ugyanakkor érdekes eredményeket hoztak a vírushelyzettel kapcsolatban.
Az új technológia különlegessége, hogy fehér és vörösborok esetében, valamint egészen apró beavatkozás esetén is segíthet észlelni a hamisítást, a módszer továbbfejlesztésével tehát sokkal könnyebbé válhat majd az ellenőrök dolga.
A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített száraz és félszáraz fehér és vörös borokat, amelyeket tagjai az elmúlt évben kóstolhattak, és tapasztalataik alapján ezekből összeállították a legjobbaknak ítélt Super 12 válogatásukat. A listára felkerült tételekből a szakmai szervezet tagjai egy fehér és egy vörös bort választottak ki a Magyar Bor Nagydíj 2021 nyerteseiként.
Azért, mert természetes édes borról beszélünk, nem biztos, hogy az édességen van a hangsúly. A komplexitás, a tannin, a botrytisz, a kristálytiszta struktúra sokkal előbbre való.
Egy friss felmérés szerint, amelyet a német Sopexa cég készített több mint ezer – német, belga, holland, brit, kínai, japán, egyesült államokbeli és kanadai – borkereskedő bevonásával, a borvilág az elmúlt néhány év nehézségei után ismét optimistán tekint a jövőbe.
Ez a siker nem csupán ennek a könyvnek, de a Tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. Impozáns helyszínen, a Les Cordeliers-ben tartott díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.
Kilencvenhárom pincészet összesen 218 tételt küldött be, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri kilenc meghirdetett kategóriában Az Országház Bora cím idei nyerteseit.
A versenyzők teljesen vakon kóstolnak, nem láthatják a borok palackját, nem kérhetnek külső segítséget, csak egymással beszélhetnek és közösen dönthetnek. A borok a világ bármelyik térségéből és bármelyik évjáratból származhatnak, és bármilyen szőlőből készülhetnek.