Gasztrohírek

Megnyílt Magyarország legnagyobb borbárja

Megnyílt Magyarország legnagyobb borbárja

By Gusto
2024. 10. 07., 18:32
Küldetése, hogy a borászatok kedvelői ősszel is felfedezzék a régió egyedülálló borkultúráját, gasztronómiáját.
Kék otellós keszthelyi desszert lett a Balaton sütije

Kék otellós keszthelyi desszert lett a Balaton sütije

By Gusto
2024. 09. 27., 11:09
A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.
Mit igyunk a lecsóhoz?

Mit igyunk a lecsóhoz?

2024. 08. 14., 09:00
Mondatfoszlányok törtek fel belőlem Bächer Iván, Váncsa István, Cserna-Szabó András lecsóapologetikájából, majd seperc alatt beláttam, a végtelenül egyszerűnek tűnő kérdésre nem lehet egzakt választ adni.
A Mákvirág lett Magyarország Tortája 2024-ben

A Mákvirág lett Magyarország Tortája 2024-ben

By Gusto
2024. 08. 01., 14:10
Kovács Alfréd váci cukrász alkotása viselheti idén a Magyarország Tortája címet.
A SVÉT is ott lesz a 18. PanyolaFeszten

A SVÉT is ott lesz a 18. PanyolaFeszten

By Gusto
2024. 07. 31., 19:33
Csütörtökön indul a 18. PanyolaFeszt a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen, ahol többek között néptáncosok, népzenészek, világzene és szatmári ételek várják a látogatókat.
Kihirdették az Év strandétele díj győzteseit

Kihirdették az Év strandétele díj győzteseit

By Gusto
2024. 07. 31., 12:07
A Balatoni Kör idén tizedszer hirdette meg Európa máig egyetlen strandétel versenyét. A díjazottakat a balatonvilágosi Lavender Teraszon tartott eredményhirdetésen mutatták be.
Akadt bőven probléma a strandbüfék és street foodok szezonális ellenőrzése során

Akadt bőven probléma a strandbüfék és street foodok szezonális ellenőrzése során

By Gusto
2024. 07. 28., 18:24
A hatóságok 48 esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírságok értéke meghaladta a 3 millió forintot. Összesen 205 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.
Még soha nem neveztek ennyien az Év strandétele versenyre

Még soha nem neveztek ennyien az Év strandétele versenyre

By Gusto
2024. 07. 25., 14:33
A rendkívül erős mezőnyből így még nehezebb volt kiválasztani, kik jussanak a döntőbe.
A nyers tojás a mumus

A nyers tojás a mumus

By Gusto
2024. 07. 17., 12:46
Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.
Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés

Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés

By Gusto
2024. 07. 13., 12:00
A szakmai szereplők az előzőnél kedvezőbb évre számítanak, a tavalyi visszaesés után az idén 600 ezer hektoliterfok feletti mennyiség várható.
Már huszonöt magyar hotelt ajánl a Michelin Guide

Már huszonöt magyar hotelt ajánl a Michelin Guide

By Gusto
2024. 07. 11., 20:30
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Menthető lenne a hazai bogyósgyümölcs-termesztés

Menthető lenne a hazai bogyósgyümölcs-termesztés

By Gusto
2024. 07. 11., 11:15
Részben a klímaváltozás, részben a magas kézimunkaerő-igény miatt egyre kisebb területen foglalkoznak Magyarországon bogyósokkal.
Ha van meccs, több sör fogy

Ha van meccs, több sör fogy

By Gusto
2024. 07. 04., 12:47
Bár a nagy sportesemények átmenetileg pozitív hatást gyakorolnak a sörfogyasztás alakulására, idén is az időjárás fogja eldönteni, hogy a tavalyi 10 százalékos visszaesést követően idén korrigálhat-e a sörpiac.
Újabb szomorú hír: bezár a Laurel

Újabb szomorú hír: bezár a Laurel

2024. 07. 03., 20:09
Igazán rossz hírt jutott el azokhoz, akik követik a remek budapesti étterem, a Laurel facebook oldalát.
Nébih: konyhai eszközöket és Maggi szószt hívtak vissza

Nébih: konyhai eszközöket és Maggi szószt hívtak vissza

By Gusto
2024. 07. 03., 16:10
Veszélyes vegyületek kioldódása miatt Alpina márkanevű konyhai eszközöket hívott vissza a boltokból a forgalmazó Edco Magyarország Kft. - közölte július 3-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Nébih: ötmilliós bírság a ginteszt után

Nébih: ötmilliós bírság a ginteszt után

By Gusto
2024. 07. 02., 10:35
27 gint tesztelt a Nébih, melyek hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálaton is részt vettek.
Jöhet az olcsó magyar nyúlhús

Jöhet az olcsó magyar nyúlhús

By Gusto
2024. 07. 02., 06:00
Költséghatékony nyúlhústermelést tesz lehetővé az Állatorvostudományi Egyetem és a Tetrabbit Kft. digitális fejlesztése.
Szúnyogtámadás: nem mindegy, mit eszünk vacsorára

Szúnyogtámadás: nem mindegy, mit eszünk vacsorára

By Gusto
2024. 07. 01., 11:31
A szúnyogok minden nyáresti bulit képesek elrontani – kiderült, hogy nem csak vegyszerekkel tehetünk ellenünk. Az sem mindegy, mit eszünk!
Páratlan borárverés tartja lázban az ínyenceket

Páratlan borárverés tartja lázban az ínyenceket

2024. 06. 27., 09:15
Amikor az ember több milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, különleges ajtók is megnyílnak előtte.
Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában

Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában

By Gusto
2024. 06. 26., 12:51
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven új hely szerepel a Magyar Konyha magazin Balaton 2024 Gasztrokalauzában.
Michelin Guide ajánlást kapott az Andrássy Kúria Spa

Michelin Guide ajánlást kapott az Andrássy Kúria Spa

By Gusto
2024. 06. 25., 11:37
Ez az elismerés a szálloda kiemelkedő színvonalú szolgáltatásait, egyedi atmoszféráját és a vendégei számára nyújtott felejthetetlen élményeit értékeli.
Indul a mangalicás receptverseny

Indul a mangalicás receptverseny

By Gusto
2024. 06. 24., 10:06
Izgalmas kihívás a Stílusos Vidéki Éttermiségtől: idén is meghirdetik az amatőröknek szóló receptversenyüket!
A svájciak már tudják, hogy lesz egészségesebb a csoki

A svájciak már tudják, hogy lesz egészségesebb a csoki

By Gusto
2024. 06. 24., 08:45
Bátran mondhatjuk, hogy csokiügyben bízhatunk a zürichi műszaki egyetemben, hisz 32 Nobel-díjas tudóst adtak a világnak, másrészt ugye, svájciak. Ki más lenne jobban képben a kedvenc édességünkkel?
Kevesebb lesz idén a meggy

Kevesebb lesz idén a meggy

By Gusto
2024. 06. 23., 07:00
A szélsőséges tavaszi időjárás miatt az átlagosnál kisebb meggytermés várható.
A japánoknak is elegük van a részeg turistákból

A japánoknak is elegük van a részeg turistákból

By Gusto
2024. 06. 22., 19:15
Úgy tűnik, nem csak a pesti bulinegyedből van elege az ott lakóknak: Tokió egyik legnépszerűbb turistaövezete is igyekszik megfékezni a tivornyát.
Kétszáz éves házban sülnek a kovászos kenyerek

Kétszáz éves házban sülnek a kovászos kenyerek

2024. 06. 21., 10:45
Kétszáz éves házban sülnek a kovászos kenyerek: megnyílt a Bazsalikomos kert péksége Kecskeméten.
Fazekas Ádám vezeti a fagylaltkészítők világranglistáját

Fazekas Ádám vezeti a fagylaltkészítők világranglistáját

By Gusto
2024. 06. 20., 07:28
A budapesti Fazekas Cukrászda fagylaltkészítője lett 2024 legjobbja a Gelato Festival World Ranking világranglistáján.
Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

By Gusto
2024. 06. 18., 14:44
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
Bock József kapta a Magyar Bor Akadémia életműdíját

Bock József kapta a Magyar Bor Akadémia életműdíját

By Gusto
2024. 06. 18., 13:35
Bock József villányi borász vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) életműdíját kedden az Országházban.
Mondjunk búcsút a narancslének

Mondjunk búcsút a narancslének

By Gusto
2024. 06. 17., 09:55
Egyre drágább a narancslé, nem tudni, hol lesz az áremelkedés vége.
Kétszer annyi kajszi lesz idén, mint tavaly

Kétszer annyi kajszi lesz idén, mint tavaly

By Gusto
2024. 06. 15., 07:48
Az idén a becslések szerint 16-18 ezer tonna kajszibarackot takaríthatnak be a termelők.
Szurkolói trakta a noszvaji Nomádban

Szurkolói trakta a noszvaji Nomádban

By Gusto
2024. 06. 14., 07:15
Szurkolói menüvel készülnek a Nomádban: a 2024-es foci EB csoportmérkőzéseinek idejére ennyi öröm már garantált.
Újabb remek étteremtől kell búcsút vennünk

Újabb remek étteremtől kell búcsút vennünk

By Gusto
2024. 06. 12., 17:02
A séf kijelentése szerint nincs mit szépíteni a tényen, az étterem jelenlegi formájában csődöt mondott.
Hegyesek, erősek, megbízhatóak

Hegyesek, erősek, megbízhatóak

By Gusto
2024. 06. 12., 12:00
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei hegyes-erős paprikák vetőmagjait vizsgálták: a termékteszt megnyugtató eredménnyel zárult.
Egerszalókon a nyarat köszöntik

Egerszalókon a nyarat köszöntik

By Gusto
2024. 06. 12., 09:40
Nemcsak bor, hanem finom ételek is várják azokat, akik részesei lennének a Napbor ünnepnek, a St. Andrea Szőlőbirtokon.
A Rosinante két remek programmal csalogat

A Rosinante két remek programmal csalogat

By Gusto
2024. 06. 11., 13:50
A Szentendrei-sziget népszerű étterme, a Rosinante két remek programmal csalogat június végén: bbq, kertmozi, grillételek várnak azokra, akik kiélveznék a vidéki vendéglátást.
Idén is keresik az Év Strandételét

Idén is keresik az Év Strandételét

By Gusto
2024. 06. 10., 11:57
Tizedszer hirdeti meg a Balatoni KÖR Európa első és máig egyetlen strandételversenyét, ami nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztrokínálata.
Senki ne hozzon növényeket az Európán kívüli nyaralásból

Senki ne hozzon növényeket az Európán kívüli nyaralásból

By Gusto
2024. 06. 10., 10:43
Ezt tanácsolja az utazóknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Magyar Dísznövénykertészek Szakmaközi Szervezete és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács.
Mogyoróval a mogyoróallergia ellen

Mogyoróval a mogyoróallergia ellen

By Gusto
2024. 06. 05., 09:00
Milliókat érint az akár halálos kimenetelű földimogyoróallergia – a rossz hír, hogy növekszik azok aránya, akik az ártatlannak tűnő növényt képtelenek tolerálni.
Hetekkel korábban kezdődik a dinnyeszezon

Hetekkel korábban kezdődik a dinnyeszezon

By Gusto
2024. 06. 03., 09:24
A meleg tavaszi időszak miatt idén várhatóan már július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja. Ebben az évben a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektáron ültettek dinnyét a termelők, akik kedvező időjárás esetén a tavalyihoz hasonló felvásárlási árakra számíthatnak idén is.
Már működik az ország első elektronikus szeme

Már működik az ország első elektronikus szeme

By Gusto
2024. 05. 27., 07:30
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.
Itt a vidéki éttermek nagy lehetősége

Itt a vidéki éttermek nagy lehetősége

By Gusto
2024. 05. 25., 16:44
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.
Tökmagos lett az év fagyija

Tökmagos lett az év fagyija

By Gusto
2024. 05. 25., 16:00
A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt.
Akkor jó az étel, ha sokszínű a mezőgazdaság

Akkor jó az étel, ha sokszínű a mezőgazdaság

By Gusto
2024. 05. 22., 10:50
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
Mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?

Mit együnk az idei Gourmet Fesztiválon?

By Gusto
2024. 05. 22., 10:30
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
Nyitott főzdék napja: lássuk, hogy készül a sör!

Nyitott főzdék napja: lássuk, hogy készül a sör!

By Gusto
2024. 05. 22., 10:00
Szombaton egész nap különleges programmal várnak a magyar kisüzemi sörfőzdék.
Izgalmas újdonságokkal készül a Kreinbacher birtok a Gourmet fesztiválra

Izgalmas újdonságokkal készül a Kreinbacher birtok a Gourmet fesztiválra

By Gusto
2024. 05. 21., 15:42
A Gourmet Fesztivál ideje alatt idén is a megszokott helyen, de több, izgalmas újdonsággal vár mindenkit a Kreinbacher Birtok.
Édes élet vár ránk Noszvajon

Édes élet vár ránk Noszvajon

By Gusto
2024. 05. 21., 10:05
Május a legjobb időszak arra, hogy a természetben piknikezzünk – ehhez most egy tökéletes helyszínt is ajánlhatunk, hisz már csak párat kell aludni és a noszvaji Nomádban startol a szezon egyik leghangulatosabb rendezvénye!
Kinek, mennyit és miért jattolnak a magyarok?

Kinek, mennyit és miért jattolnak a magyarok?

By Gusto
2024. 05. 08., 12:27
Ön tudja, mi a különbség a borravaló és a szervizdíj között?
Mélyponton a cseh sörgyártás

Mélyponton a cseh sörgyártás

By Gusto
2024. 05. 08., 08:15
Tavaly mindössze 20 millió hektoliter sört főztek, 2,7 százalékkal kevesebbet mint az előző évben.
Gourmet: fókuszban a női energiák

Gourmet: fókuszban a női energiák

By Gusto
2024. 05. 07., 11:07
A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei Gourmet fesztiválon.
Még a döner kebabnak is kell a védelem

Még a döner kebabnak is kell a védelem

By Gusto
2024. 04. 29., 16:35
A török konyha elképesztően gazdag és izgalmas, de a legtöbb külföldi csak a döner kebabot ismeri.
Ez Magyarország étele 2024-ben

Ez Magyarország étele 2024-ben

By Gusto
2024. 04. 29., 10:44
Szolnokon, a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében tartották a Magyarország étele 2024 elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny döntőjét és díjátadó ünnepségét.
Vásár az Iszkorban: vigyük haza a Bükk ízeit!

Vásár az Iszkorban: vigyük haza a Bükk ízeit!

By Gusto
2024. 04. 27., 08:00
Május elsejei felvonulás helyett inkább a kivonulást ajánljuk: a mályinkai Iszkor étterem tavaszi vásárt tart, ahol kedvenc környékbeli beszállítóik érkeznek majd a patakparti teraszra.
Új séf az Arany Kaviár élén

Új séf az Arany Kaviár élén

By Gusto
2024. 04. 26., 09:28
Mától új séf dolgozik az Arany Kaviár élén. Molnár Bence személyében egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d’Or séfverseny-sorozat visszatérő alakja formálja az étterem kínálatát.
Megmutatják, mekkora teremtő erő van a vidéki gasztronómiában

Megmutatják, mekkora teremtő erő van a vidéki gasztronómiában

By Gusto
2024. 04. 19., 11:44
Izgalmas négykezes vacsoraest vár azokra, akik Kisharsány felé veszik az irányt.
Aranyérmet kapott Londonban a magyar gin

Aranyérmet kapott Londonban a magyar gin

By Gusto
2024. 04. 19., 09:18
A London Spirits Competition az egyik legnevesebb nemzetközi verseny a szeszes italok világában.
Hatalmas gasztropiac nyílhat a Blahán

Hatalmas gasztropiac nyílhat a Blahán

By Gusto
2024. 04. 17., 14:45
Izgalmas célponttá válhat a Corvin áruház első emelete, ahol a nemzetközi Time Out Market nyitná meg az első magyarországi gasztropiacát.
Háziasítottuk az élesztőt, de eddig nem tudtunk róla

Háziasítottuk az élesztőt, de eddig nem tudtunk róla

By Gusto
2024. 04. 15., 08:53
Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.
Japánban is siker a magyar lángos

Japánban is siker a magyar lángos

By Gusto
2024. 04. 11., 08:09
A lángos nem csak Közép-Európában számíthat sikerre: úgy tűnik a rendkívül erős japán street food térképen is van helye a kelt tésztából sült klasszikus fogásnak.
Új szakmai díj a vidéki gasztronómiának

Új szakmai díj a vidéki gasztronómiának

2024. 04. 08., 13:20
A fővároson kívüli éttermek megérdemlik a figyelmet – ennek jegyében díjaztak ma, április 8-án termelőket, konyhákat és a minőségi gasztronómiáért dolgozó szakmai szereplőket.
Olyan, mint a mákos guba, csak jobb

Olyan, mint a mákos guba, csak jobb

2024. 04. 06., 17:28
Teszteltük a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik legújabb tagját.
SVÉT jótékonysági gourmet borvacsora az Év Bortermelőjével

SVÉT jótékonysági gourmet borvacsora az Év Bortermelőjével

By Gusto
2024. 04. 01., 08:33
Évek óta hagyománynak számít a Hú!SVÉT Mini rendezvény, és minden alkalommal van valami küldetése. Az esemény bevételéből idén a palkonyai nyári gyermektábort szeretnék támogatni.
Rossz hírünk van a csokirajongóknak

Rossz hírünk van a csokirajongóknak

2024. 03. 28., 15:00
A következő hónapok biztosan elhozzák kedvenc csokoládéink drágulását és ezzel együtt a minőségromlás veszélyét is.
Húsvétkor se legyen maradék

Húsvétkor se legyen maradék

2024. 03. 25., 10:41
A tudatos ünnepi készülődés jegyében három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.
Japánból a Bükkbe: Garai Ádám az Iszkor vendégséfje

Japánból a Bükkbe: Garai Ádám az Iszkor vendégséfje

2024. 03. 25., 09:30
Pillanatok alatt a bükki régió állócsillaga lett a mályinkai Iszkor étterem.
Michelin-ajánlott kisvendéglő csatlakozott a SVÉT-hez

Michelin-ajánlott kisvendéglő csatlakozott a SVÉT-hez

By Gusto
2024. 03. 23., 19:58
A jó hírből sosem elég. Van még egy. Március 27-én 17 órakor mangalica borvacsorán vehetnek részt azok a szerencsések, akik időben foglalnak asztalt.
Megmutatjuk a megye egyik legjobb termelői- és kézműves piacát

Megmutatjuk a megye egyik legjobb termelői- és kézműves piacát

2024. 03. 21., 19:20
A standokra a Dunakanyar gazdái, börzsönyi és nógrádi őstermelők rakják ki portékájukat.
Bocuse d'Or: a legjobb tál a magyaroké

Bocuse d'Or: a legjobb tál a magyaroké

2024. 03. 20., 19:25
Nem sikerült megismételni a dobogós helyezést a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén, de nem maradtunk díj nélkül.
A magyarok is ott vannak a Bocuse európai döntőjében

A magyarok is ott vannak a Bocuse európai döntőjében

2024. 03. 19., 10:30
A csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó szálloda séfhelyettese áll.
Óvatosan a medvehagymával

Óvatosan a medvehagymával

2024. 03. 15., 08:06
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, a gyűjtésére vonatkozó szabályokat.
Nagyot megy a magyar chili

Nagyot megy a magyar chili

2024. 03. 09., 17:59
Nemcsak a termesztők száma, a kapszaicin mennyisége növekszik, hanem a hazai paprika rangja is.
Ezekből egy lesz az ország tortája

Ezekből egy lesz az ország tortája

By Gusto
2024. 03. 08., 16:26
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt.
Zebegénybe jön a Strekov 1075 borászat

Zebegénybe jön a Strekov 1075 borászat

2024. 03. 07., 15:02
Határon túl átívelő est vár a borok és a slow food kedvelőire.
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

By Gusto
2023. 10. 26., 22:32
A Hungexpón október 26-án rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy séf szállt ringbe.
Bíró Dániel vezetésével megnyílt a ZAZIE Bistro & Bar

Bíró Dániel vezetésével megnyílt a ZAZIE Bistro & Bar

By Gusto
2023. 10. 25., 16:41
Laza, pimasz és egészségtudatos és napszakonként változik a stílusa.
Most kell étterembe menni

Most kell étterembe menni

By Gusto
2023. 10. 05., 12:05
A Top kategóriában 5.900 Ft-tól, a Prémium kategóriában 7.900 Ft-tól, az Exkluzív kategória éttermeiben pedig 9.900 Ft-tól kínálják a 3 vagy akár 4 fogásos menüsorokat, szervizdíjjal együtt.
Itt a könyv, ami nélkül ne induljon Tokajba

Itt a könyv, ami nélkül ne induljon Tokajba

By Gusto
2023. 10. 04., 15:40
Nincs naprakészebb kiadvány a Tokaji borvidék borászatairól, éttermeiről, szállásairól és megannyi egyéb látnivalóiról.
Világhírű koreai szerzetes séf érkezik Magyarországra

Világhírű koreai szerzetes séf érkezik Magyarországra

By Gusto
2023. 09. 20., 10:36
Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00-17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is.
Újabb 14 magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást

Újabb 14 magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást

By Gusto
2023. 09. 15., 07:34
Nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, illetve a Zöld csillagos éttermek száma is.
Csodás magyar siker a sajtok világversenyén

Csodás magyar siker a sajtok világversenyén

By Gusto
2023. 09. 13., 12:50
A francia és nemzetközi szakemberekből álló zsűri második alkalommal értékelte aranyéremmel a magyar sajtmanufaktúrát.
Nem mindegy, mikor eszünk mézet

Nem mindegy, mikor eszünk mézet

By Gusto
2023. 08. 31., 12:59
Táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy a mézet megfelelő mennyiségben és mindig a nap meghatározott időszakaiban fogyasszuk.
Magyar méhészet tarolt a gasztronómiai világversenyen

Magyar méhészet tarolt a gasztronómiai világversenyen

By Gusto
2023. 08. 24., 21:25
Tavalyi sikereit ismételve idén is összesen három csillagot hozott el a világszerte gasztronómiai Oscar-díjként emlegetett megmérettetésről.
Így lett két magyar srác álmából világsiker

Így lett két magyar srác álmából világsiker

By Gusto
2023. 08. 10., 19:11
Magyar jégkrémet is díjaztak a gasztro Oscaron.
Balatoni nyelves lett az Év Strandétele

Balatoni nyelves lett az Év Strandétele

By Gusto
2023. 08. 03., 19:47
A díj célja, hogy a hazai hagyományokat és a nemzetközi street food sztenderdeket megújító étel műfajteremtő legyen.
A Spicces Füge lett Magyarország Tortája

A Spicces Füge lett Magyarország Tortája

By Gusto
2023. 08. 02., 10:12
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Ez a fesztivál tényleg kipörget a mókuskerékből

Ez a fesztivál tényleg kipörget a mókuskerékből

By Gusto
2023. 07. 26., 21:02
Minden eddiginél több borászat lesz nyitva az idei Bor, mámor, Bényén augusztus 10-13. között.
A faszenes grillezés tízparancsolata

A faszenes grillezés tízparancsolata

By Gusto
2023. 07. 19., 20:46
A faszenes grillezés 10 alapszabálya.
Itt vannak az Év Fagylaltja verseny nyertesei

Itt vannak az Év Fagylaltja verseny nyertesei

By Gusto
2023. 07. 07., 20:02
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Magyar sikerek az éttermek borlapvilágversenyén

Magyar sikerek az éttermek borlapvilágversenyén

By Gusto
2023. 07. 04., 15:17
Idén is díjazta a magyar éttermek borlapjait a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.
A 10+1 legjobb rántott húsos hely Magyarországon

A 10+1 legjobb rántott húsos hely Magyarországon

By Gusto
2023. 06. 28., 12:28
A magyarok kedvenc vasárnapi étele nem megy ki a divatból.
Igazi retro sztár a Százszorszép bonbonosdoboz

Igazi retro sztár a Százszorszép bonbonosdoboz

By Gusto
2023. 06. 19., 14:06
A Stühmer Százszorszép bonbonosdoboz azt a rendhagyó esetet példázza, amikor a csomagolás bizonyos értelemben túlmutat a termék belső tartalmán és örökéletűvé válik.
Ezek Magyarország legjobb cukrászdái

Ezek Magyarország legjobb cukrászdái

By Gusto
2023. 06. 09., 10:31
Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.
Kiverte a biztosítékot a Gourmet egyik standjának felirata

Kiverte a biztosítékot a Gourmet egyik standjának felirata

2023. 06. 04., 13:25
Bárhol kóstoltam, két napon keresztül előbb-utóbb felemlegették. Túl sokan ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk.
A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

A tatai Platán Gourmet lett az Év Étterme Díj nyertese

By Gusto
2023. 05. 23., 19:26
A végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.
Újranyitja kapuit a Veganeeta Home

Újranyitja kapuit a Veganeeta Home

By Gusto
2023. 05. 21., 16:05
A Veganeeta Home az elmúlt 5 évben olyan népszerű lett a hazai és külföldi turisták körében, hogy a tulajdonos új helyre költöztette csapatát.
Veszélyben vannak a balatoni büfések

Veszélyben vannak a balatoni büfések

By Gusto
2023. 05. 13., 21:00
Azok a szolgáltatók, akik a működési feltételnek nem tudnak eleget tenni, nagy bajba kerülhetnek.
Bicsár Attila szendvicsei megérnek egy tankolást

Bicsár Attila szendvicsei megérnek egy tankolást

By Gusto
2023. 04. 12., 13:35
Tavaszi újdonság a Grillcsirkés bagett articsókával, vegetáriánus választékként pedig érkezik a Csicseriborsó szendvics sárgarépa ágyon.
Világhírű sztárséf kóstolta Mautner Zsófi főzelékeit

Világhírű sztárséf kóstolta Mautner Zsófi főzelékeit

By Gusto
2023. 03. 17., 10:56
Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat

Damniczki nyerte az Édesség Innovációs díjat

By Gusto
2023. 03. 13., 20:09
Azok munkáját kívánja elismerni, akik a megelőző év során olyan termékeket fejlesztenek, amelyek ötvözik az édességkészítés legjobb hagyományait a jelen idők kihívásaival.