Recept

A saját kenyér élménye önmagában is felemelő

A saját kenyér élménye önmagában is felemelő

2024. 08. 19., 20:28
A legtöbb recept ijesztően bonyolultan hangzik, úgyhogy ott egyszerűsítettünk, ahol tudtunk.
Műveljük kertjeinket, na és a bélflóránkat

Műveljük kertjeinket, na és a bélflóránkat

2024. 07. 26., 09:00
Arról van szó, hogy a feleségem a fejébe vette, hogy nemcsak a saját, hanem az én bélflórám egyensúlyát is helyreállítja.
Tökéletes nyári előétel a sárgadinnyés lazactatár

Tökéletes nyári előétel a sárgadinnyés lazactatár

2024. 07. 10., 11:15
Ugyan még mindig alig eszik halat a magyar, de legalább már elérhető alapanyag néhány általános szupermarket hűtőpultjában. Mi egy pénteki akció során futottunk bele egy fél lazacba – mivel alig került többe az afrikai harcsánál, nem volt vita azon, hogy velünk tart a kassza felé.
Süssünk ropogós cukkinivirágot!

Süssünk ropogós cukkinivirágot!

2024. 06. 30., 16:15
Arról, hogy milyen menő – és milyen veszélyeket rejt – a cukkini, már egy hosszabb cikkben értekeztünk. Most arról lesz szó, hogy a hímivarú, termést nem hozó virágai hogyan lehetnek igazi konyhai csemegék.
Garantált sikert arat a zúza, vagyis a zuza

Garantált sikert arat a zúza, vagyis a zuza

2024. 06. 13., 14:18
Grammatikai kérdéseknél fontosabb ennek a belsőségnek az íze, amit csak fokozhatunk, ha a szokásos pörkölt helyett hagyjuk, hogy a sült ízek is érvényesüljenek.
Még ezért a gombáért is érdemes lehajolni

Még ezért a gombáért is érdemes lehajolni

2024. 06. 09., 11:15
Erdélyben fogyasztják, igaz, székely barátaim szerint csak akkor, ha nem találnak jobbat.
Nem nehéz feldobni apám napját, elég, ha a kedvencét kapja ebédre

Nem nehéz feldobni apám napját, elég, ha a kedvencét kapja ebédre

2024. 06. 08., 16:00
Generációs kapocs a tejfölös lepény.
Próbálták már a mungóbabot?

Próbálták már a mungóbabot?

2024. 06. 04., 06:00
Ha bab, akkor mindenki a puffadás veszélyeire apellál, pedig vannak olyan fajták, amik sokkal kevésbé fújják fel az embert.
Egyszerű és finom: így készül a ribizlilekvár

Egyszerű és finom: így készül a ribizlilekvár

2024. 06. 01., 13:54
Teli a kert ribizlivel: pár éve elültettünk néhány tövet, most meg nem győzzük szüretelni. Nem panaszkodom, nehogy félreértsék, csak a sok agrárkudarc után magamnak is meglepő, hogy valami sikertörténetté vált.
Hahó, nem látta valaki a vargányáimat?

Hahó, nem látta valaki a vargányáimat?

2024. 05. 30., 08:30
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.
Lehet élni halsaláta nélkül, de minek

Lehet élni halsaláta nélkül, de minek

2024. 05. 29., 09:00
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.
Most zsenge a bab, ki kell használni!

Most zsenge a bab, ki kell használni!

2024. 05. 19., 13:00
Azon túl, hogy finomak, nyugodtan mondhatjuk, hogy hazai superfoodok, hisz összetevőik és tápértékük remek alapanyaggá teszi őket.
A nyúlmájhoz fel kell nőni

A nyúlmájhoz fel kell nőni

2024. 05. 07., 08:30
Szomszédasszonyom átküldött egy kis tálat, benne két szép nyúlmáj és egy pár vese.
Így készítsünk házi citromfű likőrt

Így készítsünk házi citromfű likőrt

2024. 05. 06., 10:30
„Óriási párharcnak lehetünk tanúi, kedves nézőink, kiélezett küzdelem, fej-fej mellett haladnak…” – üvöltené a mikrofonba akármelyik sportriporter, ha látná, micsoda harcban áll egymással a kert végében a menta és a citromfű.
A lángos is megérdemli a cicomát

A lángos is megérdemli a cicomát

2024. 04. 24., 08:15
Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.
Ilyen, amikor találkozik a chilei hínár, a börzsönyi gomba és a nagymarosi chili

Ilyen, amikor találkozik a chilei hínár, a börzsönyi gomba és a nagymarosi chili

2024. 04. 20., 19:00
Kevés alapanyag van egymástól olyan távol, mint a chilei hínár, a börzsönyi gomba és a nagymarosi chili.
Zöld cukor készül, mert burjánzik a menta

Zöld cukor készül, mert burjánzik a menta

2024. 04. 18., 07:15
Aki elköveti azt a hibát, hogy csak úgy mentát ültet a kertbe, vessen magára.
Gombából a legjobb a húsmentes hamburger

Gombából a legjobb a húsmentes hamburger

2024. 04. 13., 16:00
Itt a gévagomba szezonja, amivel isteni, húsmentes hamburgert készíthetünk!
A disznófarok ragadós királysága

A disznófarok ragadós királysága

2024. 04. 07., 19:28
Ha már a kedvünkért pénzt, energiát és időt fektet valaki az állattenyésztésbe, akkor megtisztelve őt, illene a disznókat - megbecsülve ezzel az állatot is – az orra hegyétől a farkáig elfogyasztani.
Megmutatjuk a legjobb húsvétikalács-receptet

Megmutatjuk a legjobb húsvétikalács-receptet

2024. 03. 29., 20:05
Nagyon sok szupermarketben kapható és ilyenkor még az albán pékek is sütik, de nincs jobb az egyszerű és ízletes házi változatnál.
A mustár házilag az igazi, nem lehet elrontani

A mustár házilag az igazi, nem lehet elrontani

2024. 03. 26., 12:51
Aki egyszer már evett rendes mustárt, az bizony utána fanyalogni fog a semmilyen ízű bolti változatokra. Itt az idő, hogy elkészítsük a saját mustárunkat. Rém egyszerű.
Bebizonyítottuk, hogy a pacal is lehet ropogós

Bebizonyítottuk, hogy a pacal is lehet ropogós

2024. 03. 20., 12:28
A mi kedvencünk nem kötődik szorosan egyik tájegységhez sem, éppen ezért nem is kell agyalni azon, hogy milyen fűszerrel készüljön, mert itt leginkább a technológiáról van szó.
Itt az ideje, hogy házi tormakrémet készítsünk

Itt az ideje, hogy házi tormakrémet készítsünk

2024. 03. 14., 13:21
Most, hogy a húsvét a kertek alatt, érdemes legalább egyszer egy évben házi tormakrémet készíteni, hogy a sonka füstölt ízeit az arcüregünkig rúgja fel imádnivalóan pikáns íze.
A magyar szájhoz is passzol a csehek gombalevese

A magyar szájhoz is passzol a csehek gombalevese

2024. 03. 07., 06:15
Mindenünk adott ahhoz, hogy ez az étel bekerüljön a magyar gasztrokánonba, mégis kevesen ismerik a tőlünk északnyugatra kifejezetten népszerű kulajdát.
Padlizsánpizza seperc alatt

Padlizsánpizza seperc alatt

By Gusto
2023. 09. 10., 12:15
Padlizsánpizza, seperc alatt.
Ez az öntet mindennel csodát tesz

Ez az öntet mindennel csodát tesz

2023. 02. 16., 11:30
Ezen a ponton elszabadulni látszik a pokol, de semmi ok a pánikra. Bármennyire is sistereg és csirizesedik, tartsunk ki, kevergessük végtelen nyugalommal.
Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje

Olasz joghurttorta, életem legjobb receptje

2023. 01. 16., 17:30
Ők aztán tudják, mivel kényeztessék magukat.
Nincs az a bolti keksz, ami felvenné vele a versenyt

Nincs az a bolti keksz, ami felvenné vele a versenyt

2022. 12. 24., 14:27
Csupa nemes alapanyag kerül a tésztánkba.
Ezzel a recepttel indítjuk az idei kekszszezont

Ezzel a recepttel indítjuk az idei kekszszezont

2022. 11. 20., 14:40
A nem is annyira matcha-, mint inkább pisztáciazöld keksz állaga egyszerre omlós és roppanós, az aromája pedig épp csak annyira egzotikus a zöldtea-portól, hogy akinek bejön ez az ízvilág, egy életre rákattanjon.
Az ikeás keksz tuti házi alternatívája

Az ikeás keksz tuti házi alternatívája

2022. 11. 12., 15:45
Aromás-fűszeres, vékony, visszafogottan édes finomság.
Arab almás süti – egyszerűen egzotikus

Arab almás süti – egyszerűen egzotikus

2022. 10. 09., 13:15
Egy csepp vaj vagy olaj sincs benne, és a cukormennyiség is visszafogott.
Ha nem vagy konyhatündér, ezzel akkor is sikert aratsz

Ha nem vagy konyhatündér, ezzel akkor is sikert aratsz

2022. 02. 09., 08:45
Olvasói levélből tudtuk meg az igazi sült krumpli titkát

Olvasói levélből tudtuk meg az igazi sült krumpli titkát

By Gusto
2021. 10. 24., 10:00
Amit tudok, hogy nem én találtam föl a méhviaszt, a sült krumplit meg pláne, de valamire mégiscsak rájöttem. Arra tudniillik, hogy a legízletesebb hasábburgonyát nem hogy bő, de semmilyen olajban nem szabad kisütni.
Mentás sült sajt, avagy Ciprus és a Bakony találkozása az asztalon

Mentás sült sajt, avagy Ciprus és a Bakony találkozása az asztalon

2021. 08. 18., 14:35
Tökéletes mediterrán egytálétel a kánikulában

Tökéletes mediterrán egytálétel a kánikulában

2021. 06. 23., 12:13
Ezt hozza ki a vasserpenyő a zöldségekből.
Nincs ennél finomabb zöldségburger

Nincs ennél finomabb zöldségburger

2021. 05. 18., 22:22
A bajor zsemle házilag az igazi

A bajor zsemle házilag az igazi

2021. 01. 31., 18:19
Azon melegében befaltuk, csak egy kis házi vajat kentünk a falatokra.
Ünnepi kuglófrecept a mindennapokra

Ünnepi kuglófrecept a mindennapokra

2021. 01. 04., 15:18
Az én konyhámban muffinként kezdte pályafutását.
Pisztáciás babka, a fenséges ünnepi kalács

Pisztáciás babka, a fenséges ünnepi kalács

2020. 12. 21., 16:15
Lágy, foszlós, különleges.
Így lesz a karfiolból ínyenc fogás

Így lesz a karfiolból ínyenc fogás

2020. 12. 16., 17:45
Ízletes, egészséges, kalóriaszegény.
Verhetetlen vendégváró finomság

Verhetetlen vendégváró finomság

2020. 12. 01., 18:53
12-15 perc alatt megsül, ha a teteje aranysárgán fénylik, már kész is van.
Puha, szaftos, fahéjas – isteni svéd nemzeti tekercs

Puha, szaftos, fahéjas – isteni svéd nemzeti tekercs

2020. 11. 20., 17:41
Igazi svédikum, mármint a svédek szerint.
Dán királyi keksz az őszi estékre

Dán királyi keksz az őszi estékre

2020. 10. 31., 17:13
Isteni kókuszos keksz fél óra alatt.
Bolond, aki nem otthon készíti a pesztót

Bolond, aki nem otthon készíti a pesztót

2020. 09. 20., 15:53
A házi verzió minimális erőfeszítéssel is veri a boltit.
Ennél finomabbat elképzelni sem lehet a kávé mellé

Ennél finomabbat elképzelni sem lehet a kávé mellé

2020. 08. 20., 09:39
Nincs benne semmi extra összetevő, mégis emlékezetes a végeredmény.
Így lesz üdítő gourmet-fogás a tökfőzelékből

Így lesz üdítő gourmet-fogás a tökfőzelékből

2020. 08. 08., 11:07
Erre még a gyerekek se fintorognak.
Így csempéssz zöldséget a reggelibe!

Így csempéssz zöldséget a reggelibe!

2020. 07. 06., 12:56
Persze nem muszáj reggelire enni.
Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin

Pár perc meló, és kész a legfinomabb nyári muffin

2020. 06. 25., 17:06
Amitől a nyári hőségben sem kapunk haslövést.
Ki hinné, hogy ilyen isteni lekvárt lehet főzni cseresznyéből

Ki hinné, hogy ilyen isteni lekvárt lehet főzni cseresznyéből

2020. 06. 19., 07:18
A legjobbkor tört rám a speiztündérkedés.
Itt egy tuti recept a meggyszezonra

Itt egy tuti recept a meggyszezonra

2020. 06. 16., 19:26
Morzsatorta friss meggyel, leveles túróval.
Tökéletes pizzaélmény élesztő és kovász nélkül

Tökéletes pizzaélmény élesztő és kovász nélkül

2020. 04. 20., 19:20
Háromnegyed óra alatt tálalásra kész.
Mákfanatikusoknak kötelező!

Mákfanatikusoknak kötelező!

2020. 04. 11., 12:58
Mákkrémes répatorta muffin.
Pompás krumplis kenyér

Pompás krumplis kenyér

2020. 03. 22., 18:57
Zsemlének, kiflinek is isteni, és még másnap is rugalmas, puha.