Egyéb

A vízpartok vonzották a legtöbb turistát

A vízpartok vonzották a legtöbb turistát

By Gusto
2024. 07. 19., 11:50
Az eredményekhez nagyban hozzátett a vidéki desztinációk forgalmának erősödése is.
Főtt kukorica sem jut majd az izzadós nyarakon?

Főtt kukorica sem jut majd az izzadós nyarakon?

2024. 07. 09., 08:00
A klímaváltozás nem csak azt eredményezi, hogy kutya meleg van nyáron, hanem szervesen összefügg a mezőgazdaságunkkal vagy éppen a kedvenc édességeinkkel. A jelekről, az irányokról, a társadalmi rugalmasságról Nagy Balázs geográfust, az ELTE egyetemi docensét kérdeztük.
Börtönből indult a leveskirály

Börtönből indult a leveskirály

2024. 07. 05., 10:24
Ritka együttállás, amikor a gyorsétel tesz naggyá egy még kevésbé népszerű fogást: a rámen pont így járt. Ahhoz, hogy az egész világon elismertté váljon, előbb egy börtönviselt zseni kellett, aki feltalálta az instant levest.
Kezdődik a fügeszezon!

Kezdődik a fügeszezon!

2024. 07. 03., 07:40
Van néhány olyan növény, ami összefonódott az emberi kultúrával. A füge pont ilyen: ősi, ízletes gyümölcs, amelyet már az ókorban is nagyra értékeltek.
Páros lábbal rúgta be az ajtót a cukkiniszezon

Páros lábbal rúgta be az ajtót a cukkiniszezon

2024. 06. 27., 17:00
Egyik nap még a virágokat sütögettük sörtésztában, másnap meg tele hűtő zöld és sárga terméssel.
5+1 ok, miért legyen éles a késünk

5+1 ok, miért legyen éles a késünk

2024. 06. 26., 12:00
Kevesen dolgoznak odahaza normálisan megélezett késsel. Van, aki tart tőle, van, aki még sosem tapasztalhatta meg, milyen az, ha vág az acél.
Miért kell komló a sörbe?

Miért kell komló a sörbe?

By Gusto
2024. 06. 22., 12:30
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
A sószórás is lehet luxus

A sószórás is lehet luxus

2024. 06. 16., 11:00
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.
Ne adjunk esélyt az ételmérgezésnek!

Ne adjunk esélyt az ételmérgezésnek!

2024. 06. 07., 08:30
Avagy így tisztítsuk a vágódeszkánkat.
Két jó kés elég lehet egy életre

Két jó kés elég lehet egy életre

2024. 05. 17., 10:00
A japán késeket filmek, könyvek és legendák táplálta misztikum lengi körül. A valóság viszont szerethetőbb a meséknél.
Ezekre figyeljünk, hogy ne legyen rémálom a grillezés

Ezekre figyeljünk, hogy ne legyen rémálom a grillezés

By Gusto
2024. 05. 13., 08:15
Most már egyenes út vezet a nyárba, azaz itt a kerti partik szezonja, amelynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek.
A fűszer, amit csak gyűlölni vagy imádni lehet

A fűszer, amit csak gyűlölni vagy imádni lehet

By Gusto
2024. 05. 09., 09:00
Szerencse, hogy csak a főzés végén kell az ételhez adni, így megkérdezhetjük a vendégeinket, milyen génkészlettel rendelkeznek.
Öt tulajdonság, amit megtanulhatnánk a méhektől

Öt tulajdonság, amit megtanulhatnánk a méhektől

By Gusto
2024. 04. 29., 09:32
1 kg mézért körülbelül 18 ezer kilométert kell repülniük, ami annyi, mintha Budapestről Új-Zéland fővárosába, Wellingtonba utaznánk.
Bajban a magyar termőtalaj

Bajban a magyar termőtalaj

2024. 03. 19., 14:05
Március 20-án a termőföld állapotára és fontosságára szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét.
Egy anyuka zseniális ötlete: a gluténjelző kutya

Egy anyuka zseniális ötlete: a gluténjelző kutya

By Gusto
2022. 04. 27., 19:24
Európában még sosem volt ilyen kutya, Nóra kiválasztott egy menhelyen élő kutyát, GoFree-t, majd a NEO és egy külföldi kiképző segítségével kiképezte ő maga gluténjelzőnek a kislánya mellé.
A jó fizetés már nem elég?

A jó fizetés már nem elég?

By Gusto
2021. 12. 27., 13:31
Az elmúlt években nemcsak a generációváltás okozott kihívásokat a munkaerőpiacon, a járványhatás is felforgatta az eddigi munkakultúrát. Nemcsak tudatosabbak lettünk, de kevesebbet is fogyasztunk. Ez pedig új szemléletet teremtett: a munkavállalók ma már elutasítják a klasszikus sémákat, és új módszerekre, motiváló, fenntartható munkakörnyezetre vágynak.
Autót vettek a lakók a mosolygós pizzafutárnak

Autót vettek a lakók a mosolygós pizzafutárnak

By Gusto
2021. 12. 11., 13:34
A pizzafutár 31 éve látja el finomságokkal egy indianai kisváros lakóit. A közösség most egy autóval mondott köszönetet.
Ha álmaink munkájáról van szó, igenis mi alakítjuk a jövőt

Ha álmaink munkájáról van szó, igenis mi alakítjuk a jövőt

By Gusto
2021. 11. 29., 13:29
18 éves korára a fiatalok többsége előtt jókora elváráshalom tornyosul, és ezek közül még a könnyebben teljesíthetőek közé tartozik a minél fényesebb eredmény a matek- vagy történelemérettségin. Kimondatlan elvárás ugyanis, hogy ekkorra már minden valamire való diák pontosan tudja, mivel is szeretne foglalkozni a következő negyven évben, illetve ehhez pontosan milyen további képzésre van szüksége. De tényleg ilyen egyszerű lenne mindez? Aligha.
Neked mi a bőrápolási rutinod: gyorskaja vagy bőrradír?

Neked mi a bőrápolási rutinod: gyorskaja vagy bőrradír?

By Gusto
2021. 11. 27., 13:23
A bőr védőrétegünk, tükrözi belsőnket, testi és lelki folyamataink megjelennek rajta, mint egy festővásznon. Kamaszkortól kezdve a felnőtté válással, átalakulással járó bőrhibák nemtől függetlenül megkeserítheti a lányokból nőkké, fiúkból férfiakká váló fiatalok mindennapjait, miközben a szociális kapcsolataik meghatározóbbak, mint azelőtt.
Elhunyt Steven Spurrier legendás borszakértő

Elhunyt Steven Spurrier legendás borszakértő

By
2021. 03. 09., 19:03
Legyen neki könnyű a föld.
2020-ban ez lett az év hala

2020-ban ez lett az év hala

By Gusto
2020. 01. 02., 12:59
Húsa szálkamentes, kiváló minőségű.
Meghalt Niszkács Miklós

Meghalt Niszkács Miklós

By
2019. 08. 27., 19:47
Gasztronómiai szakíró volt, a Vendéglátás magazin egykori főszerkesztője.
Meghalt Benke Laci bácsi

Meghalt Benke Laci bácsi

By
2019. 06. 07., 22:07
70 éves volt.
Michelin-fogások a Piacon

Michelin-fogások a Piacon

By
2019. 02. 28., 19:16
Március első napjaiban Töltött Hold Gasztrovíkend.
Magyar a világ legjobb chiliszósza

Magyar a világ legjobb chiliszósza

By
2019. 02. 26., 17:05
Gabko megint aranyérmes lett.
Ez lesz az év legmosolygósabb borkóstolója

Ez lesz az év legmosolygósabb borkóstolója

By
2019. 02. 23., 09:56
32 borásznő, 32 borászat, 12 borvidék, 104 bor.
Tíz egri borászat fogott össze

Tíz egri borászat fogott össze

By
2019. 02. 20., 16:45
Egri bor most.
Nemsokára megjelenik a legjobb magyar borkönyv

Nemsokára megjelenik a legjobb magyar borkönyv

By
2019. 02. 19., 13:42
A legjobb borászokkal koccinthatunk

A legjobb borászokkal koccinthatunk

By
2019. 02. 18., 18:48
A Kárpát-medence 50 legjobb borásza.
Ilyen lesz Magyarország első borturisztikai kiállítása

Ilyen lesz Magyarország első borturisztikai kiállítása

By
2019. 02. 17., 09:54
Február 23-án.
Ez lesz a legnagyobb magyarországi borbemutató

Ez lesz a legnagyobb magyarországi borbemutató

By
2019. 02. 13., 20:08
235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak.
Sztárséf főz a múzeumban

Sztárséf főz a múzeumban

By
2019. 02. 07., 16:05
Kiemelt szerep jut a gombáknak.
A tokaji pezsgőben van fantázia

A tokaji pezsgőben van fantázia

By
2019. 02. 02., 12:35
Tokaj másik arca.
A furmint a jövő nagy fehér fajtája

A furmint a jövő nagy fehér fajtája

By
2019. 02. 01., 08:15
Furmint Február 2019.
Magyar séf a japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenyén

Magyar séf a japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenyén

By
2019. 01. 28., 14:49
Az egészt kontinenst képviseli a Washoku World Challenge versenyen!
11 000 tonna élelmiszert mentett meg az Élelmiszerbank

11 000 tonna élelmiszert mentett meg az Élelmiszerbank

By
2019. 01. 21., 12:38
A nélkülözők asztalára.
Nagyon fontos kérdésekről szól idén a Borjog és Bormarketing Konferencia

Nagyon fontos kérdésekről szól idén a Borjog és Bormarketing Konferencia

By
2019. 01. 19., 10:16
Hagyománnyá és megkerülhetetlen tényezővé vált.
A spanyol bor éve lehet 2019

A spanyol bor éve lehet 2019

By
2019. 01. 16., 16:45
Fiesta de Vino első magyarországi spanyol kóstolónap.
Indul a 2019-es szezon a Gasztrosétányon!

Indul a 2019-es szezon a Gasztrosétányon!

By
2019. 01. 13., 20:38
Télen is nagyon hangulatos Etyek.
Pohner Ádám már melegít a Bocuse d’Or európai döntőjére

Pohner Ádám már melegít a Bocuse d’Or európai döntőjére

By
2019. 01. 11., 10:13
A balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli Magyarországot.
Magyar cukrász ilyet még nem ért el

Magyar cukrász ilyet még nem ért el

By
2019. 01. 09., 08:00
Szenzáció! Magyar pastry chef a legnagyobbak között!
Magyar szakácsok főztek római szegényeknek

Magyar szakácsok főztek római szegényeknek

By
2019. 01. 07., 18:58
350 embernek készítettek meleg ételt.
Ebből mindent megtudhatunk a magyar sajtokról

Ebből mindent megtudhatunk a magyar sajtokról

By
2018. 12. 15., 14:33
Hosszú az út a legelőtől a tányérig.
Szabó Edit kapta a Bussay-emlékdíjat 2018-ban

Szabó Edit kapta a Bussay-emlékdíjat 2018-ban

By
2018. 12. 14., 17:53
Sánta Zoltán posztumusz kitüntetést kapott.
2018 legjobb borkereskedője a Radovin

2018 legjobb borkereskedője a Radovin

By
2018. 12. 10., 19:21
Gratulálunk!
Boldog születésnapot, Bortársaság!

Boldog születésnapot, Bortársaság!

By
2018. 12. 07., 17:19
Sok apró mozzanatból épül fel egy olyan sikertörténet, mint amilyen a Bortársaságé.
Ez a kalauz elvezet Budapest gyomrához

Ez a kalauz elvezet Budapest gyomrához

By
2018. 12. 06., 16:02
Csaknem ezer vendéglátóhelyet jártak végig.
Megvan a 2018-as Év Bortermelője díj győztese

Megvan a 2018-as Év Bortermelője díj győztese

By
2018. 12. 05., 16:48
A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti.
Ehhez az öt karácsonyi sütihez igyon tokaji aszút

Ehhez az öt karácsonyi sütihez igyon tokaji aszút

By
2018. 12. 04., 13:29
Tökéletesen illenek ehhez a bortípushoz.
Advent a Gasztrosétányon

Advent a Gasztrosétányon

By
2018. 11. 27., 22:28
Etyeken mindig történik valami.
Légli Ottó a borászat jövőjéről beszélt

Légli Ottó a borászat jövőjéről beszélt

By
2018. 11. 10., 16:54
Egyre kevesebbet iszunk.
Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

By
2018. 11. 09., 17:53
Már 20 éves.
Miért menjünk Márton-napon Etyekre?

Miért menjünk Márton-napon Etyekre?

By
2018. 11. 07., 16:50
Mert Libadalom lesz a Gasztrosétányon.
Lovaggá ütötték Koch Csabát

Lovaggá ütötték Koch Csabát

By
2018. 11. 06., 12:17
Illusztris társaság.
Megvan a 2018-as Bogyólé Pályázat nyertese

Megvan a 2018-as Bogyólé Pályázat nyertese

By
2018. 10. 30., 19:13
A legfrissebb bor és a legfiatalabb képzőművész találkozása.
Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mutatkozik be

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mutatkozik be

By
2018. 10. 23., 17:02
Bormedence.
20 éves a Fény utcai piac

20 éves a Fény utcai piac

By
2018. 10. 13., 09:17
A piacozás egyre népszerűbb a fiatalabb korosztályban is.
Új borkészítési eljárást talált fel Malatinszky Csaba

Új borkészítési eljárást talált fel Malatinszky Csaba

By
2018. 10. 09., 16:48
Rögtön díjat is kapott érte.
Magyar étterem séfje a világ száz legjobb szakácsa között

Magyar étterem séfje a világ száz legjobb szakácsa között

By
2018. 10. 05., 19:04
A The Best Chef Awards viszonylag új gasztroranglista.
Badacsony új korszakot nyit

Badacsony új korszakot nyit

By
2018. 10. 02., 12:52
A Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is.
Megvan, kié az idei Gundel-díj

Megvan, kié az idei Gundel-díj

By
2018. 10. 01., 18:54
Tizenegy szakembert jelöltek.
Bicsár Attila is megkapta a Pro Gastronomia díjat

Bicsár Attila is megkapta a Pro Gastronomia díjat

By
2018. 09. 26., 19:15
Kiemelkedő tevékenységért.
A Quimby frontembere is nyomott hagyott a Gerbeaud jubileumi csokoládéján

A Quimby frontembere is nyomott hagyott a Gerbeaud jubileumi csokoládéján

By
2018. 09. 22., 20:01
160 éves a Gerbeaud cukrászda.
Az utóbbi idők legjobb bisztróélménye

Az utóbbi idők legjobb bisztróélménye

By
2018. 09. 21., 14:26
Kukorékol a halkakas.
Elhunyt Sánta Zoltán borakadémikus

Elhunyt Sánta Zoltán borakadémikus

By
2018. 09. 18., 16:41
Requiescat in pace.
Rekordbevétel a jótékonysági borárverésen

Rekordbevétel a jótékonysági borárverésen

By
2018. 09. 18., 13:06
A Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogása.
Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei

Íme a Magyarország legszebb birtoka díj győztesei

By
2018. 09. 17., 14:16
Megvannak a kategóriagyőztesek is.
Villányba jön az Újvilág

Villányba jön az Újvilág

By
2018. 09. 17., 11:59
Franc&Franc nemzetközi fórum és kóstolónap 2018.
Megvan Budapest desszertje

Megvan Budapest desszertje

By
2018. 09. 11., 20:23
Első alkalommal osztották ki a díjat.
Konyhaszimfónia született a Stand étterem zajaiból

Konyhaszimfónia született a Stand étterem zajaiból

By
2018. 09. 06., 15:46
Sziszeg a toll, csilingel a pénztárgép.
Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása

Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása

By
2018. 09. 02., 13:21
Nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.
Szüreteljen az Etyeki Pikniken

Szüreteljen az Etyeki Pikniken

By
2018. 08. 31., 19:04
A piknik összeért a szürettel.
A Balaton lesz az idei Budapest Borfesztivál sztárja

A Balaton lesz az idei Budapest Borfesztivál sztárja

By
2018. 08. 29., 20:24
Ez az egyik legdinamikusabban fejlődő magyarországi régió.
Újra kell nyitni a Balatont

Újra kell nyitni a Balatont

By
2018. 08. 29., 09:06
Két hónappal hosszabb a nyár.
Idén ezek a legjobb magyar kenyerek

Idén ezek a legjobb magyar kenyerek

By
2018. 08. 20., 19:53
Kenyérlelke fesztivál 2018.
Pazar reggelizőhelyet találtunk a Balatonon

Pazar reggelizőhelyet találtunk a Balatonon

By
2018. 08. 19., 13:18
Ez nem túlzás, ez tényleg az, aminek látszik!
Egerben jubilál a SVÉT

Egerben jubilál a SVÉT

By
2018. 08. 18., 13:21
Ez lesz a tizedik.
Kenyérverseny a magyar ízek utcájában

Kenyérverseny a magyar ízek utcájában

By
2018. 08. 15., 19:42
Augusztus 18. és 20. között.
Ismét középpontban az egri bor

Ismét középpontban az egri bor

By
2018. 08. 12., 08:09
Vino Kóstoló Ünnep.
Újabb világversenyen szerzett aranyérmet a magyar chiliguru

Újabb világversenyen szerzett aranyérmet a magyar chiliguru

By
2018. 08. 08., 12:45
Folytatódik Gabko chiliforradalma.
Megvan az idei Magyarország tortája

Megvan az idei Magyarország tortája

By
2018. 07. 31., 13:10
Magyarország cukormentes tortája is.
Újabb 5 nemzetközi díjat nyert a magyar csokoládémágus

Újabb 5 nemzetközi díjat nyert a magyar csokoládémágus

By
2018. 07. 30., 15:39
57-re emelkedett a cég nemzetközi szakmai versenyeken elért elismeréseinek száma.
Most is érdemes elugrani a Mátrába

Most is érdemes elugrani a Mátrába

By
2018. 07. 19., 12:03
Bor, piknik, Mátra.
Lőrincz György Merengője lett az egri bikavér ünnep bora

Lőrincz György Merengője lett az egri bikavér ünnep bora

By
2018. 07. 09., 20:37
Az egyik legjobb magyar vörösbor.
Újít a villányi rozé fesztivál

Újít a villányi rozé fesztivál

By
2018. 07. 02., 14:37
Magyar-horvát kulináris kalandok.
Itt a Bock-bogyó

Itt a Bock-bogyó

By
2018. 06. 29., 15:28
Átadták a Bock pincészet szőlőmagtabletta-gyártó üzemét Villányban.
Ha ez alapján nem talál vállalható balatoni éttermet, akkor ne is próbálkozzon

Ha ez alapján nem talál vállalható balatoni éttermet, akkor ne is próbálkozzon

By
2018. 06. 21., 18:34
A vállalható helyek száma szaporodni kezdett.
Elverte a szőlőt a jég

Elverte a szőlőt a jég

By
2018. 06. 15., 20:30
Nem riasztottak a közeledő jégesőről.
Minőség, hitelesség, egész éves nyitva tartás

Minőség, hitelesség, egész éves nyitva tartás

By
2018. 06. 14., 15:39
A Balatoni KÖR új kiadványának üzenete.
Élménybringázzon a villányi dűlők között!

Élménybringázzon a villányi dűlők között!

By
2018. 06. 14., 12:08
2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken.
Barackpálinka és Borfesztivál Kecskeméten

Barackpálinka és Borfesztivál Kecskeméten

By
2018. 06. 13., 19:12
Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek.
Pohner Ádám ma versenyzett Torinóban

Pohner Ádám ma versenyzett Torinóban

By
2018. 06. 11., 17:18
Elkezdődött a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője.
Íme a gyulai kézműves sörfesztivál győztesei

Íme a gyulai kézműves sörfesztivál győztesei

By
2018. 06. 10., 12:22
Central European Beer Awards 2018.
Magyar séfnek magyar kés

Magyar séfnek magyar kés

By
2018. 06. 06., 21:06
Pohner Ádám Bíró-késekkel indul a Bocuse d’Or Europe séfviadalra.
Inkább a piacon vegyen epret

Inkább a piacon vegyen epret

By
2018. 06. 05., 08:47
19 tételben mutattak ki növényvédőszer-maradványokat.
Az APÁk Napja kellemesen trópusi gyümölcsös karakterű

Az APÁk Napja kellemesen trópusi gyümölcsös karakterű

By
2018. 06. 04., 14:16
Vidd el sörözni a fatert!
Kampány indult a magyar kézműves sajtok népszerűsítésére

Kampány indult a magyar kézműves sajtok népszerűsítésére

By
2018. 06. 02., 09:34
Sándor Tamás húsz-harminc magyarországi sajtmanufaktúra termékeit tudja biztonsággal ajánlani.
Megint Légli Ottó lett az elnök

Megint Légli Ottó lett az elnök

By
2018. 06. 01., 20:26
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa egyhangúlag döntött.
Megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció

Megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció

By
2018. 05. 31., 09:47
Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép.
Szombaton tartják a Balaton Napját

Szombaton tartják a Balaton Napját

By
2018. 05. 25., 21:07
5-10 kilométeres körzetben találhatunk hozzánk közel eső nyárnyitó rendezvényt a tóparton.