Nébih: konyhai eszközöket és Maggi szószt hívtak vissza

2024. 07. 03., 16:10
Gasztrohírek
2259
By Gusto

Veszélyes vegyületek kioldódása miatt Alpina márkanevű konyhai eszközöket hívott vissza a boltokból a forgalmazó Edco Magyarország Kft. - közölte július 3-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Arra kérik a vásárlókat, hogy a honlapján közzétett azonosító adatokkal megegyező termékeket ne használják. Az Edco Magyarország Kft. a honlapján tájékoztatta vásárlóit a visszahívásról, a termékek között többféle szedőkanál, merőkanál, burgonyatörő, és spatula található.

A termékek a vásárlás helyére visszavihetők, árukat visszatérítik - írták.

A termékekből úgynevezett primer aromás aminok (PAA) oldódhatnak ki. Ezek egyes fajtáit a műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású - tájékoztatott a Nébih.

Három Maggi üveges szósz is fennakadt egy július 2-i bejelentés szerint: az 500 grammos zöldfűszeres bolognai, a klasszikus bolognai és az Arrabiata esetében a probléma a nem jelölt allergén (glutén) volt.

A Nébih kéri a gluténra érzékeny vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el! Az érintett termékek a vásárlás helyére visszavihetők, az árukat visszatérítik.

Forrás: Nébih, MTI, kép: pixabay.com