Még több Bor, még több Mámor, még több Bénye

2021. 08. 02., 10:49
Programajánló
14425
By Gusto

Idén augusztus 12-től 15-ig rendezik meg Erdőbényén a már rendhagyó Bor, mámor, Bénye rendezvénysorozatot. A SanzonTokaj udvarán színes programokkal, zenei fellépőkkel és borkóstolókkal készülnek. 

Íme néhány a bőséges kínálatból:

Augusztus 12-én este idén is fesztiválnyitó, különleges ázsiai vacsorával hangolódhatnak az érdeklődők a hétvégi programsorozatra. Magyar Sylvia, a Hungry Grape társalapítója és Rácz Erika, a SanzonTokaj borok megalkotója különleges, háromfogásos menüből és ötféle borból álló bor-étel párosítással készül csütörtök este. 

Pénteken és szombaton délelőtt már 11-től SanzonHabzóból készült koktélokkal nyit a borászat kertje.

Idén sem maradhat el a tematikus hárslevelű kóstoló: augusztus 13-án, péntek délután három órakor három borász hölgy, Homoky Dorka (Homoky Dorka, Tállya), Ujvári Vivien (Barta Pince, Mád) és Rácz Erika (SanzonTokaj, Erdőbénye) boraiból tart tematikus kóstolót Szabó Edit borszakíró Hiszünk a Hárslevelűben címmel.

Miközben 3 borász, 3 különböző területről származó, 5 dűlő szelektált borát kóstolják, közösen boncolgatják, hogy mit tud a hárslevelű és hogyan mutatja meg a terroirt.

Az est folyamán  18-tól 21 óráig a Tomi Smith, Jelasity Péter & Borbély Zsolt trió szórakoztatja a közönséget. A koncert után, 21 órától DJ Bordee keveri a péntek esti bulihoz a talpalávalót.

Augusztus 14-én, szombaton 13 órakor Jacsó Pál előadásában bornovellák hangzanak el, majd 15 órától Szabó Edit borszakíró beszélget Alkonyi Lászlóval Tokaj múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Kevesen ismerik jobban Tokaj-hegyvidék történelmét Alkonyinál, aki mondhatjuk, hogy az életét tette fel Tokajra. Szókimondó, határozott álláspontja sokszor megosztó, minden bizonnyal izgalmas beszélgetés várja az érdeklődőket. 

További részletekért kattintson ide!