Nagy buli lesz Somlón, nem szabad kihagyni

2022. 05. 30., 19:46
Programajánló
11384
By Gusto

Most már biztos, hogy a június 17-18-án debütáló Somló Fesztivál és az évek óta népszerű Somlói Éjszakai Pincetúra minden idők legnagyobb, országos szintű rendezvénye lesz a Somlói Borvidéken. 

A 9 éves múltra visszatekintő Éjszakai Pincetúra mindig is a borvidéki szereplők által finanszírozott és szervezett kezdeményezés volt, de idén eddig soha nem tapasztalt módon csatlakoznak a szervezőkhöz a helyi vállalkozások, a hegyközség, a környékbeli falvak önkormányzatai, polgárőrei, és nem utolsó sorban az ország minden részéről érkező, főként vulkanikus borvidékek borászai, vendéglátósai, borszakemberei, valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa nemzetközi programsorozat szervezői. 

A Somlói Borvidék a Veszprém-Balaton 2023  Európa Kulturális Fővárosa program gasztronómiai projektjeinek egyik helyszíne, a hat balatoni borrégió egyik borvidéke.

A központi, közös programokat a Somló Fesztivál keretében, pénteken és szombaton napközben rendezik meg. 

A Somló hegy teljes területén kézműves és termelői vásárok, művészeti kiállítások, geológiai-vulkanológiai bemutatók, gyermekprogramok, és egymást váltva akusztikus és mini-koncertek szórakoztatják a vendégeket. 

A Somlói Pincészetek saját programjai a hagyományos Éjszakai Pincetúra keretében szombat este 22 órakor, a Somlói Kápolnák harangszavára kezdődnek, közös tábortűzgyújtással.

Részletek és frissülő infók itt.

Fotók: gaborfoto.com