Pezsgőfürdő a Gourmet fesztiválon

2022. 05. 25., 20:33
Programajánló
10233
By Gusto

A Gourmet nagy visszatérése és 10. évfordulója alkalmából a Kreinbacher Birtok ezúttal dupla helyszínnel jelentkezik. Bemutatják a pezsgőpincészet új magnum kiadásait és válogatott champagne-okkal demonstrálják a Méthode Traditionnelle műfaj sokszínűségét. Langer Gábor séf progresszív fesztiválételeivel pedig szeretnék személyesen közvetíteni meghívásukat a somlói Birtokra.

A Kreinbacher évről-évre az egyik legnépszerűbb találkozópont volt a Gourmet-n. A május 27-i újrainduláshoz pazar választékkal, különleges palackokkal várják a pezsgőrajongókat, a welcome pezsgőtől a lenyűgöző ritkaságokig. 

Az ÖRÖKSÉG témát a Méthode Traditionnelle pezsgőkészítés több évszázados hagyománya képviseli, amely közös a somlói és champagne-i pezsgőknél. Ez az a műfaj, amely méltó párja a gasztronómiának: a palackos érlelésnek köszönhetően könnyed és élénk, mégis komplex tételek nem csak kísérni képesek, de időnként meg is sokszorozzák a kóstolási élményt. 

A magnumok specialistája újabb példákkal szeretné bemutatni, hogy a pezsgők erjedési és érlelési folyamata 1,5 literes palackban frissebb, gazdagabb és finomabb habzású eredményt ad. A közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnum mellett két izgalmas új kiadás indítja a nyarat. A Brut Classic 2018 Magnum kifejező karakter, összetettségét az élénk citrusos, gyümölcsös aromák és a markáns érlelési jegyek talákozása adja. A Prestige Brut 2017 Magnum pedig chardonnay hangsúllyal (71%) és a furmint egyediségével hozza mindazt, amit csak egy magnum nyújthat. Vibráló, tele finoman érett jegyekkel, lágy buborékokkal.

Az ikonikus Champagne régió magával ragadó világát a grower champagne Paul Bara, a népszerű Piper-Heidsieck, a barátságos Deutz, a mindig elegáns Pol Roger és a Charles Heidsieck, az értők kedvence képviselik. Közel húsz poharazott tétellel az élénk roséktól a karakteres vintage és magnum tételeken át egészen a prestige cuvée-kig ível majd a sor. 

A Gourmet-ban az egyik legszebb, hogy a vendégek akár egy egész évre inspirációt gyűjthetnek, hová érdemes ellátogatniuk. Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok konyhája a lendületesen fejlődő vidéki gasztronómia egyik izgalmas úti célja, és egyéni stílusával túlmutat a klasszikus borturizmuson.