Zseniális könyvet írtak az ehető erdőről
A két szerző, Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára „dzsindzsász”, azaz vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró számtalan gyűjtési és feldolgozási trükköt, gyűjtési naptárt, lelőhelyre vonatkozó információt és receptet oszt meg a könyvben.
A gasztronómiai szakemberek már évekkel ezelőtt felfigyeltek a vadon termett növények nyújtotta fantasztikus lehetőségekre. Az EHETŐ ERDŐ-vel viszont mostantól bárki, a saját kosarával elindulva, a saját konyhájában próbálhatja ki a különleges, rendkívül értékes alapanyagokat – amelyekért csak kíváncsisággal és jóleső fáradtsággal kell fizetni.
Az EHETŐ ERDŐ című kötet 45 vadon gyűjthető, a lehető legtisztább forrásból származó növényen keresztül adja át azt a majdnem feledésbe merült tudást, amellyel bárki sokkal közelebb kerülhet a természethez. Az erdő és a mező kincsei ugyanis nemcsak fenntartható forrásból származnak, szezonálisak és bárki számára elérhetők, de elképesztően finomak is!
Az exkluzív megjelenésű kötet minden, a természetre és a gasztronómiára nyitott olvasó kincse lesz, hiszen a gyönyörű fotókkal illusztrált könyvből a növények felismerése, gyűjtése és feldolgozása is elsajátítható.
Fotó: Horváth Csongor