Csillagot kapott Bárdos Sarolta, a Borászok Borásza

2024. 05. 10., 17:39
Borászok
3624
By Gusto

Bárdos Saroltát április 27-én választották a Borászok Borászának, ezért május 10-én, pénteken ő kaphatta a 18. csillagot a Zrínyi utcában.

A díj hagyományai szerint ugyanis a Szent István Bazilika előtti sétányon a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány minden évben elhelyez egy talapzati emlékművet, minden évben egy új csillag ragyog fel az újdonsült Borászok Borásza tiszteletére.

A Rókusfalvy Pál által alapított nívós díjjal semmilyen anyagi juttatás nem jár, de a megtiszteltetésről egy köztér is hírt ad.

Budapest belvárosában, a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található ugyanis a Borászok Borásza Csillagok sétánya, itt tekinthetjük meg azokat a csillagos emlékműveket, amelyek a Borászok Borászai előtt tisztelegnek. 

2024-től Bárdos Sarolta neve is ott ragyog a Csillagok Sétányán, hiszen május 10-én, 11 órakor már az ő tiszteletére gyűltek össze a családtagok mellett, a díj gondozói, a győztes számos tisztelője és borbarát, hogy fölavassák a 18. csillagot, és koccintsanak az új Borászok Borászára.